Diari La Veu del País Valencià
El govern de Fabra s’obre de nou a recuperar Ràdio Televisió Valenciana
ACN / València

Català ha dit que la reflexió és “sobre un servei que entenem que mereix la Comunitat Valenciana i els seus ciutadans en el moment en el qual puguem econòmicament disposar d’aquest servei”.



La consellera portaveu ha reiterat que el tancament de Canal 9 ha estat “una de les decisions més difícils que va prendre el Consell” i que “es va prendre per qüestió de responsabilitat”. 



La portaveu de l’executiu d’Alberto Fabra ha afegit que readmetre els treballadors després que l’ERO fóra anul·lat “suposava una televisió d’entre 1.600 i 1.700 treballadors i es va prendre la decisió en atenció al marc econòmic i la situació que tenia el pressupost i l’economia de la Generalitat, que no podia continuar amb aquest servei”. 

”Es va prendre una decisió responsable, adequada i d’acord amb la situació econòmica”, ha reiterat María José Català. 



El Consell defensa que hi ha una “important” presència del valencià als mitjans



Preguntada sobre la presència del valencià als mitjans de comunicació després del tancament de Ràdio Televisió Valenciana, la consellera portaveu ha manifestat que en l’actualitat hi ha “una presència important” però que el Consell vol incrementar aquesta presència. 



En aquest sentit, María José Català ha afegit que l’executiu ha convocat una subvenció pública per a mitjans de comunicació, ràdio i televisió, “perquè facen continguts en llengua pròpia” i ha assegurat que “el govern valencià és el primer que promou l’ús de la llengua cooficial”. 



La consellera ha admès que no hi ha d’altra banda cap estudi sobre la presència del valencià als mitjans de comunicació i s’ha mostrat oberta a realitzar-lo. Català ha insistit però que disposa d’estudis que apunten a un augment de l’ús social i el coneixement de la llengua pròpia. “Entenem que l’important és l’ús”, ha dit.

Comparteix

Icona de pantalla completa