Diari La Veu del País Valencià
EUPV exigeix a Camps i Fabra explicacions sobre el projecte ‘‘fantasma’ de Calatrava a Castelló
RedactaVeu / València

Blanco considera que les defenses dels imputats porten “estratègies diferents, i fins i tot divergents, la qual cosa està posant al descobert les nombroses irregularitats en la tramitació d’un projecte fantasma, que mai es construirà, però que ens va costar als valencians 2’7 milions d’euros”.

El diputat d’Esquerra Unida, formació que actua com a acusació popular en el cas, exigeix que a més de les responsabilitats penals es depuren també les responsabilitats polítiques dels qui van intervenir en la “gestió caòtica -en paraules del mateix arquitecte- per part del Consell”.

Per això, sol·licita la compareixença en les Corts Valencianes de l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, qui va intervenir en diverses ocasions a través de telefonades i reunions amb l’arquitecte o els seus representants. “No sembla molt normal que el President intervinga en la contractació d’una empresa pública com l’SPTCV a no ser que tinga algun tipus d’interès, personal o polític”, afirma Blanco.

El candidat d’EUPV insisteix en demanar també explicacions a Alberto Fabra, alcalde de Castelló en l’època en què es va gestar el projecte el Centre de Convencions. “El mateix arquitecte responsabilitza l’Ajuntament del sobrepreu per haver-hi quadruplicat la superfície al seu programa de necessitats”, afirma, qui recorda que dimarts que ve 2 de desembre declararà com a testimoni davant el jutge un responsable municipal.

“Esperem que aclarisca per què i per a què es volia inflar el projecte: si era una qüestió d’ego personal de l’alcalde Fabra o de negoci privat per a determinades empreses constructores”, conclou Blanco.

Comparteix

Icona de pantalla completa