Diari La Veu del País Valencià
‘Sense senyal no hi ha futur’. Concentració a la plaça de Manises

RedactaVeu / València

La concentració, que s’iniciarà a les 12 del migdia a la plaça Manises, té per lema ‘Sense senyal no hi ha futur’ , i convoca la societat a eixir al carrer per reclamar davant el Consell el dret dels valencians a tindre una radiotelevisió en llengua pròpia.

L’acte coincidirà amb l’hora de l’apagada de les emissions televisives -les 12:19 hores- moment en què es farà un minut de silenci que estarà trencat per l’actuació d’Amores Grup de Percussió, que ha preparat una intervenció especial per a l’ocasió.

Igualment està prevista la lectura del manifest ‘Una nova radiotelevisió pública és possible i necessària’, al qual s’han adherit més de 75 organitzacions. El text remarca que “tancar la ràdio i la televisió pública ha sigut renunciar a una eina destinada a ser la garant dels drets dels ciutadans a rebre una informació objectiva, veraç i imparcial. I també a un element de vertebració del nostre territori, de participació democràtica i dinamitzador del sector audiovisual valencià”. Els encarregats de llegir el manifest seran Diego Braguinsky i Juanjo Prats, dos actors valencians que han passat per Canal 9 i per la ràdio autonòmica.

Els convocants volen subratllar que, un any després, s’ha demostrat que tots els arguments que donaren per a tancar RTVV eren falsos i les conseqüències han sigut nefastes per al conjunt de la societat valenciana. És per aquesta raó, perquè considerem que és necessari revertir la llei de tancament, que també està prevista la intervenció d’un dels promotors de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP), per un servei públic de ràdio i televisió en llengua pròpia.

L’acte, que estarà presentat per Xelo Miralles, la primera presentadora d’informatius que va tindre Canal 9 en 1989, comptarà amb les actuacions del cantautor Òscar Briz i del cantaor Josep Aparicio, Apa, que estarà acompanyat del versador JoseMi Sánchez. En nom del Comité d’Empresa intervindrà la seua presidenta, Salut Alcover.

Comparteix

Icona de pantalla completa