Diari La Veu del País Valencià
Pau Alabajos fa les Amèriques
Sons de Xaloc.cat

Les universitats de Columbia amb seu a New York, Chicago i Missouri acolliran el cantautor valencià els dies 24 i 25 de Novembre i 1 de Desembre respectivament.

Allí presentarà disc doble, l’orquestal #Paualpalau (RGB Suports, 2012), que ja fa dos anys va enregistrar al Palau de la Música de València, amb presentació a l’Espai Rambleta (València) el darrer 9 d’Octubre. En aquest cas el format serà el més acústic possible, amb guitarra i veu, buscant la complicitat, la intimitat i la confidencialitat amb el públic. Paraula de Pau.

Amb açò, el torrentí acomiadarà un any ple de concerts ací i allà, fent abans una parada a la sala Matisse (València) per acompanyar el català Joan Dausà en la seua visita al nostre país.

Una vegada acabada la gira nord-americana Pau es tancarà a escriure noves cançons i centrar-se en un nou disc. Tot això en un any (2015) que coincidirà amb el seu desé aniversari musical, presentant #Paualpalau a l’Auditori de Barcelona.

Cal recordar que no és la primera visita d’Alabajos als Estats Units, ja que en 2010 va visitar terres nord-americanes, Canadà inclòs. Segons ell mateix “existeix molta curiositat per part del públic nord-americà per la cultura i la llengua que parlem deu milions de persones en Europa; sobretot tenint en compte la tradició de cantautors amb lletres polítiques i socials que existeix a l’altra banda de l’Atlàntic”.

Una curiositat que no sols recau en el públic americà, com poden demostrar les gires per diverses ciutats d’Alemanya, França, Suïssa, Itàlia, Panamà, Palestina, Portugal, República Txeca, Grècia i Uruguai.

Pau en parla molt agraït al respecte, i creu que “és un privilegi. Sempre ho és portar les meues cançons lluny de les nostres fronteres. Explicar la realitat política i social que vivim a casa nostra als espectadors i espectadores d’altres països és molt gratificant. Es produeix una retroalimentació que et fa veure les coses des d’una altra òptica, et permet guanyar perspectiva. A més de ser un luxe poder visitar altres ciutats i altres països i embeure’t de diferents cultures i maneres d’entendre el món”.

Comparteix

Icona de pantalla completa