Diari La Veu del País Valencià
Actes per l’aniversari del tancament de RTVV
Si des de Presidència es pensaven que l’aniversari del colp d’estat de Fabra a RTVV anava a passar desapercebut, s’equivoquen de ple novament. Ni les ‘milongues’ de les lluites entre presidents populars per veure qui es fa una tele primer han aconseguit callar la veu de molts ciutadans, col·lectius i associacions que en complir-se un any de la desfeta de la ràdio i la televisió públiques ens convoquen a eixir de nou al carrer per reivindicar el dret de tot un poble a tindre una RTVV pública, en valencià, de qualitat i plural.

Els actes comencen el dijous 27, amb la taula rodona que organitza el Consell Valencià de Cultura i finalitzaran el dia 29 a la plaça Manises en l’acte commemoratiu del tancament que convoca el Comitè d’Empresa de RTVV. Des de Mil de Nou vos convoquem a commemorar la nit del tancament 28Nit, un any de silenci, i abans una exposició de fotoperiodistes i la projecció de “12:19 temps de silenci”. L’etiqueta que farem servir per a les mobilitzacions és #1anysenseRTVV perquè també ens manifestarem a les xarxes.

Agenda detallada:

Dijous 27 de novembre

12:00h Taula Redona organitzada pel Consell Valencià de Cultura Per una nova televisió pública valenciana, en la qual intervindran Antonio Mansilla, president de l’Associació Valenciana de productors Independents, Ximo Pérez, president de l’Associació de Productors Audiovisuals Valencians, Pau Rausell Koster, profesor Departament Economia Aplicada de la Universitat de Valencia, Andres Boix Palo, professor de Dret Administratiu de la Universitat de Valencia, José Javier Marzal Felici, professor de Comunicació Audiovisual de la Universitat Jaume I de Castelló , José Ignacio Pastor president de l’Associació de Consumidors de la Comunitat Valenciana. L’acte tindrà lloc en la seu de la Institució. (C/ Museu, 3. València).

Divendres 28 de novembre

12:00h Concentració davant l’ajuntament d’Alacant convocada pels companys del CPP d’Alacant.

18:30h Taula redona al Centre Cultural Octubre de València (carrer Sant Ferran, 12) amb els fotoperiodistes el Flaco, Germà Caballero i Txema Rodríguez que contaran com van viure la nit del tancament de RTVV. A continuació, inauguració de l’exposició de fotoperiodisme La Nit més Fosca sobre el tancament de RTVV al Centre Cultural Octubre. Organitza l’associació noruega GNRD (Global Network for Rights and Development).

19:30h Concentració performace per commemorar (que no celebrar) el tancament a la Casa dels Cargols de Castelló (carrer major) organitzada pels companys de Castelló, que conviden a portar ciris els assistents.

20:00h Preestrena del documental “12:19 Temps de Silenci” a la facultat de Filologia de la Universitat de València produït per EmeEme producciones.

21:00h Commemoració de la nit del tancament 28Nit, un any de silenci a la nCasa de la Cultura Burjassot, enfront del CPP organitzada per la plataforma Mildenou.

Dissabte 29 de novembre

11:30h El Comitè d’Empresa ens convoca a la plaça de Manises per redordar el tancament a les 12:19h de fa un any, amb presència de sindicats, partits polítics, associacions i plataformes que donen suport a l’acte.

12.30h Concentració 1 Any de Silenci #1anysenseRTVV a la plaça de Baix (Ajuntament d’Elx) convocada per l’associació El Tempir d’Elx.

A la vesprada participarem com a Comité d’Empresa en les manifestacions convocades per Les Marxes per la Dignitat a les tres províncies del País Valencià.

Mildenou

Comparteix

Icona de pantalla completa