Diari La Veu del País Valencià
Xest presenta els finalistes de l’Autonòmic de Frontó Individual
RedactaVeu / Xest

El municipi de Xest acull aquest dimarts la presentació dels finalistes de l’Autonòmic de Frontó Individual. En aquesta ocasió, el campionat està compost per set categories, cinc d’elles desenvolupen el gros de la seua competició durant el cap de setmana, i les dos restants ho fan entre setmana.

El frontó Baró de Xest serà l’escenari d’aquestes finals, que durant la jornada de hui dimarts acolllirà les dues primeres i precisament seran les dues d’entre setmana.

Aquest dimarts, les primeres dues finals

La primera d’elles, programada per les 20.30 hores, serà la que enfronte Carlos Costa, del CPV Beniparrell, i Julio, del CPV Vinalesa, que es desfeien a semifinals de Rubén de Massalfassar i de Paco de Meliana, respectivament. En el cas de l’eliminatòria de Julio, no es podia disputar la volta per lesió del de Meliana, la qual cosa donava l’accés a la final al de Vinalesa.

A continuació, la final de segona categoria d’entre setmana enfrontarà Higinio, del CPV Massalfassar, i Canelles, del CPV Meliana. Aquesta final té dos precedents en aquest mateix campionat, ja que ambdós jugadors estaven al mateix grup de competició. En aquests casos, cada un d’ells es va endur una victòria, per tant, més igualada no es pot presentar dita final.

Dissabte continuaran les competicions

La següent jornada de finals està prevista per el dissabte, quan es disputen les finals de segona, tercera i quarta categoria. Jaime del CPV Quart de Poblet i Isaac del CPV Almussafes seran els protagonistes de la final de segona categoria.

Jaime ha passat la semifinal d’una manera molt contundent, la qual cosa li fa eixir com el favorit en aquesta final. Derrotava a semis a Nacho d’Estivella, guanyant tant l’anada com la tornada de manera còmoda. Per la seua banda, Isaac ha derrotat a l’anterior ronda a Iván, del CPV Quart de Poblet, però en aquest cas, per un resultat prou ajustat.

La final de la tercera categoria farà que s’enfronten un jugador del CPV Alcublas, Jesús, i Marcelo, del CPV Casinos. A Jesús li ha resultat més costós accedir a aquesta final, ja que va haver de remuntar a la tornada, al seu frontó, contra Luis de Godella. No obstant això, Marcelo guanyava Javi d’Almussafes tant a domicili com després a casa per certificar el seu pas a la final.

Ja en quarta categoria, Toni del CPV Moixent i el més que favorit per fer-se amb el títol, que no és altre que Xavi del CPV Godella, es veuran les cares per endur-se el títol. Se li concedeix aquesta condició a Xavi a causa de la seua brillant fase de classificació –en què no va perdre ni una sola partida- així com el seu pas per la semifinal, en la qual Rafa d’Alcublas no pogué arribar ni a 20 en cap de les dues partides. Toni també ha tingut una molt bona trajectòria en aquest campionat. A semifinals es desfeia del seu paisà Pedro.

Diumenge, finals de primera categoria i d’especial

I fent de colofó, i programat per la jornada del diumenge, s’anuncien les finals de primera categoria i d’especial. La d’especial la disputaran dos aguerrits jugadors com són Dani del CPV Almussafes i Ximo del CPV Almenara. Cal destacar de cara a aquesta final que Ximo arrossega un xicotet esquinç des de la seua semifinal disputada contra Jose de Moixent. Per la seua banda, Dani arriba en plenitud de forma, després de derrotar a semifinals a Fran de Quartell d’una manera molt contundent. La final, una incògnita, a partir de les 10.30h del diumenge.

I la guinda del pastís i última final d’aquesta edició serà la que repetisca el cartell de la final de l’any passat, açò és, Pasqual de La Pobla contra Adrián de Quart de Poblet. A partir de les 12.00 el públic podrà gaudir d’aquests dos jugadors de màxim nivell que han superat la ronda de semifinals pràcticament sense despentinar-se.

Ambdós aconseguien un resultat amplíssim a l’anada que els feia afrontar la tornada amb una tranquil•litat inaudita en aquesta ronda. Els jugadors que queien davant les mans d’aquests dos jugadors eren Adrián de Museros i Alejandro de Paterna. El primer ho feia davant de Pasqual i el segon davant Adrián de Quart.

Comparteix

Icona de pantalla completa