Diari La Veu del País Valencià
Carlos Fabra té cinc dies per ingressar a la presó
Europa Press / Castelló de la Plana

La secció primera de l’Audiència ha citat Fabra a les 11.00 hores d’aquest dimecres per a comunicar-li aquesta decisió, que s’ha adoptat després que el Govern acordara divendres passat en Consell de Ministres denegar la seua petició d’indult.

Fabra va presentar a finals d’agost davant el Ministeri de Justícia la petició d’indult després de la confirmació del Tribunal Suprem (TS) de la sentència que el condemna a quatre anys de presó en el conegut com a ‘cas Naranjax’.

La secció primera de l’Audiència de Castelló va acordar el passat mes de setembre la suspensió de l’execució de la pena de presó mentre es tramitava la petició d’indult. Una vegada denegada, el dirigent polític haurà d’ingressar en la presó.

4 anys de presó per 4 delictes contra la Hisenda Pública

L’Audiència va condemnar Fabra, al novembre de 2013, a quatre anys de presó per quatre delictes contra la Hisenda Pública, a una multa de 693.074,33 euros i a indemnitzar Hisenda amb la mateixa quantitat pel total de la quantia defraudada durant els exercicis 1999, 2000, 2002 i 2003 més interessos legals.

La sala va apreciar la circumstància atenuant de dilacions indegudes. La petició de presó per a Fabra per part de Fiscalia arribava als 13 anys de presó, una multa d’1,98 milions d’euros i una indemnització de 693.000 euros. No obstant açò, la sentència l’absolia dels delictes de tràfic d’influències i suborn.

Comparteix

Icona de pantalla completa