Diari La Veu del País Valencià
18a sentència que condemna el Consell per opacitat sobre Tragsa
RedactaVeu / València.

L’última de les sentències dictades pel Tribunal Superior de Justícia (TSJ) que condemnen l’opacitat del Consell, obliga a entregar a Esquerra Unida el plec de prescripcions tècniques de la comanda de gestió feta per la conselleria de Governació a Tragsa per a les brigades d’extinció d’incendis de 2014. “Els tribunals han posat en evidència una vegada més les excuses de mal pagador del Consell per no donar informació valuosa als diputats i diputades, que és com no donar-la als valencians i valencianes”, ha assegurat el diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró.

Torró ha qualificat “d’importantíssim que coneguem en quins termes està feta aquesta comanda de gestió perquè sospitem que hi ha una cessió il·legal de treballadors, és a dir, treballadors que estan en realitat treballant per a la conselleria de Governació en exclusiva, però que se subcontracten a través d’una argúcia legal amb Tragsa”.

El diputat d’EUPV recorda que la conselleria justificà la seua negativa a entregar la documentació que reclamava el grup d’esquerres “amb una argumentació que reconeixia la relació instrumental de Tragsa amb la conselleria. Ara, la sentència del TSJ indica que aquesta resposta en realitat és una negativa a donar–nos la informació que exigíem”.

El parlamentari d’esquerres afirma que aquesta última sentència del TSJ “és una més que avala la nostra querella presentada contra els consellers que impedeixen que puguem accedir a tota aquesta documentació pública. En aquest cas en concret, és important tenir la informació que reclamem per conèixer bé la situació en la qual estan aquests treballadors, i sobretot per saber què està fent el Consell i si està gastant-se els diners com cal”, manifesta.

Comparteix

Icona de pantalla completa