Diari La Veu del País Valencià
De Roís de Corella i Basset a l’espoli i la persecució lingüística
RedactaVeu / València

El paper històric del gran escriptor Roís de Corella i del general Basset, més la situació actual d’escenari advers al País seran el punt de partida de les diverses conferències de la Setmana Cultural 2014, que finalitzarà dissabte 29 de novembre amb la vetllada literària i atorgament dels premis de teatre, assaig i investigació filològica, a més dels Miquelets d’Honor 2014 que enguany són per a l’Assemblea de Veïns de Benimaclet i per al cantant i productor musical Lluís Miquel Campos.

Dilluns 24 de novembre, a les 19.00 hores s’inaugurarà l’exposició ‘2009-2013, els darrers cinc anys de la Setmana Cultural i Premis Miquelet’, amb fotografies de Josep Manel Vert i Miquel Gómez Sahuquillo.

A continuació, a les 19.30 hores hi haurà la presentació dels llibres ‘Art. Fer-lo i gaudir-lo’, del CEIP El Castell d’Almoines; i ‘Cartografia, ideologia i poder. Els mapes etnogràfics del Touring Club Italiano (1927-1952)’, de Rafael Company. Ambdós són treballs premiats als Miquelets literaris de 2013, editats el primer per Edicions 96 i el segon per Publicacions Universitat de València.

General Basset.
Així, dimarts 25 de novembre, a les 19.30 hores, el professor Josep Guia obrirà les conferències de la Setmana Cultural parlant sobre el paper històric del gran escriptor valencià Joan Roís de Corella, en la conferència ‘La personalitat polièdrica de Joan Roís de Corella, el gran escriptor del segle XV’. L’acte estarà presentat pel president de la Societat Coral, Tonetxo Pardinyas.

El dimecres 26 de novembre, a partir de les 19.30 hores, i amb la presentació a càrrec del secretari de la SC el Micalet, Emili Mira, el sociòleg i professor del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, Pau Caparrós, pronunciarà la conferència ‘Espoliació fiscal i crisi econòmica. Els riscos per a la societat de benestar’. Serà

Dijous 27 de novembre, a les 19.30 hores, seguint amb els actes de la Setmana Cultural dels Premis Miquelet 2014, tindrà lloc la conferència ‘El general Basset i els defensors valencians de la Barcelona de 1714’, a càrrec d’Agustí Alcoberro, director del Museu d’Història de Catalunya. La conferència comptarà amb Lluís Guia com a moderador i presentador.

D’altra banda, la periodista Amàlia Garrigós serà l’encarregada d’oferir la conferència que clou els actes de la Setmana Cultural dels Premis Miquelet 2014, ‘Tancats per la llengua: radiografia del català a l’ensenyament i als mitjans de comunicació públics’, divendres 28 de novembre, també a les 19.30 hores. En la seua intervenció tindrà com a presentadora i moderadora a Núria Cadenes.

Per últim, dissabte 29 de novembre, a les 21 hores, començarà la vetllada de lliurament dels premis Miquelet de teatre 2014, l’Enric Soler i Godes 2014 d’experiències pedagògiques a l’escola i el Joan Coromines 2014 d’investigació filològica, històrica o cultural. A continuació es farà també el lliurament dels Miquelets d’Honor 2014 al músic Lluís Miquel Campos, guardonat amb el Miquelet d’Honor individual; i a l’Assemblea de Veïns de Benimaclet, Miquelet d’Honor col·lectiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa