Diari La Veu del País Valencià
El jutge del ‘cas Nóos’ rebutja desimputar Grau
RedactaVeu / ACN / València

El magistrat del jutjat d’instrucció número 3 de Palma, José Castro, ha desestimat el recurs de reforma interposat pel vicealcalde de València, Alfonso Grau, i manté la seua imputació al ‘cas Nóos’.

Segons que ha informat el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB), al mateix escrit José Castro accedeix a la pràctica de noves diligències proposades per Alfonso Grau els dies 28 i 29 de novembre a València.

El jutge interrogarà 15 testimonis, entre els quals hi ha membres del Patronat de la Fundació Turisme València i un pèrit. Castro suspèn el termini de presentació dels escrits d’acusació d’aquesta causa. El termini es reprendrà el pròxim 3 de desembre.

La investigació d’aquesta part valenciana del ‘cas Nóos’ està relacionada amb l’organització de les cimeres València Summit a càrrec de l’Insitut Nóos, pagades amb fons de la Fundació Turisme València, òrgan vinculat a l’Ajuntament de València.

Declaració a 13 membres de la Fundació Turisme València entre ells una regidora i una diputada

Entre els testimonis que declararan hi ha 13 membres del patronat de la Fundació Turisme València, entre ells una regidora del consistori que dirigeix Rita Barberà, María Irene Beneyto; una exconsellera i actual diputada del PP al Congrés, Belén Juste i l’exvicepresident de la CEOE i expresident de la patronal valenciana, Rafael Ferrando.

Declararan també el funcionari responsable de l’informe de la Unitat de suport de la intervenció general de l’administració de l’Estat, així com el catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat de Madrid, José María Baño, en qualitat de pèrit. Cal assenyalar que Alfonso Grau va anunciar recentment que dimitiria del seu càrrec quan rebera la notificació oficial de la seua imputació.

Comparteix

Icona de pantalla completa