Diari La Veu del País Valencià
El 90% del patrimoni de la Casa d’Alba està lliure de tributs
Diagonal

Es tracta d’una quantitat sensiblement inferior als sis milions pels quals tributa la casa d’Alba, primera latifundista d’Andalusia, amb 34.000 hectàrees en terres. A més, “els impostos sobre els seus béns immobiliaris es liquiden en les autonomies on estan situats, mentre que la resta de béns, com les accions en empreses o dipòsits bancaris, tributen en la comunitat en la qual resideix l’hereu” segons els Tècnics d’Hisenda que subratllen que “la majoria dels fills i néts de la duquessa resideixen a Madrid, comunitat on l’Impost de Successions i Donacions està bonificat al 99%”. Açò comporta que “d’un patrimoni valorat en 3.200 milions d’euros, solament es paguen a Hisenda sis milions d’euros, la qual cosa suposa un minso tipus efectiu del 0,2%”, segons Gestha.

Així mateix, segons va publicar el diari El Mundo, la Casa d’Alba va rebre només en 2011 més de tres milions d’euros en ajudes de la Unió Europea gràcies a la Política Agrària Comuna.

En declaracions a Europa Press, el secretari general del SAT, Diego Cañamero ha dit que el “patrimoni immens de la Casa d’Alba i dels terratinents ha suposat desgràcia, atur i pobresa per a aquesta terra”, en referència a Andalusia, on està instal·lada aquesta casa aristocràtica. Cañamero ha afegit que les ajudes europees a la possessió de la terra ha incrementat les dificultats de l’agricultura andalusa: “Amb els diners que li arriben d’Europa no té cap necessitat d’explotar-les de cap altra manera”. No obstant açò, el líder d’aquest sindicat ha manifestat que lamenta la mort de Fitz-James Stuart, malgrat que “l’aristocràcia i els terratinents d’Andalusia han sigut una casta social nefasta”.

Aquesta informació ha sigut publicada en Diagonal. Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa