Diari La Veu del País Valencià
Les privatitzacions arriben al patrimoni forestal
RedactaVeu / València

El manifest naix de la inquietud compartida entre el sector forestal i les organitzacions ecologistes pel que fa a la mesura que en aquest sentit ha engegat Castella-la Manxa. El document s’ha enviat a tot tipus d’entitats i col·lectius cercant adhesions, les quals s’aniran anunciant en dies successius en una campanya que pretén mostrar la unanimitat de la societat enfront de la privatització del patrimoni forestal públic.

“És molt preocupant que en vespres de la reforma de la ‘Ley de Montes’ anunciada pel Govern comence a parlar-se de la venda del patrimoni forestal públic” ha declarat Miguel Ángel Soto, de Greenpeace Espanya. A més ha indicat: “A Castella-la Manxa parlen de vendre, al País Valencià de llogar per 20 anys i a la Comunitat de Madrid de convertir muntanyes d’utilitat pública en camps de golf. Tot sona al mateix: privatització”.

A més, Elías Bayarri de l’associació de forestals (PROFOR), ha assenyalat: “Les muntanyes d’utilitat pública, especialment les que són propietat pública, són la columna vertebral del manteniment de serveis ecosistèmics fonamentals per a la resta d’activitats econòmiques i,mantenen a més una funció social important en termes d’ús recreatiu, cultural i també d’ocupació”.

El Govern de la Junta de Castella-la Manxa ha reconegut que està valorant posar a la venda una part molt important de les muntanyes d’Utilitat Pública propietat d’aquesta comunitat autònoma, així com altres espais forestals de la seua titularitat. “Vendre aquest patrimoni públic, que tant ha costat consolidar, té un enorme impacte ambiental, social i econòmic” ha declarat Miguel Ángel Hernández, d’Ecologistes en Acció, a més, “darrere de la mesura s’amaga una modificació legislativa a nivell estatal que portaria una cascada de vendes a tota Espanya”.

Les Muntanyes d’Utilitat Pública són muntanyes de titularitat pública que han sigut declarades com a tals per satisfer necessitats d’interès general, en exercir, preferentment, funcions de caràcter protector, social o ambiental. Aquestes muntanyes i la resta de muntanyes de dita titularitat compleixen funcions socials, milloren la qualitat de vida i contribueixen a la protecció de la salut pública i del medi ambient general, a més de la millora de les condicions socials, laborals i econòmiques de les poblacions vinculades al mitjà rural.

Comparteix

Icona de pantalla completa