Diari La Veu del País Valencià
Ricardo Sixto: ‘Els collidors pateixen un cercle d’explotació’
RedactaVeu / València

El diputat d’EUPV-Els Verds, Ricardo Sixto, ha denunciat, en una moció conseqüència de la interpel•lació urgent sobre la “situació de semiesclavitud” dels treballadors agraris per l’acció de les empreses de treball temporal (ETT), que “els sindicats han posat de manifest l’existència d’autèntiques trames que la Inspecció de treball, per molta feina que faça, no pot desmantellar perquè quan van al camp en el moment que s’està arreplegant la collita, els caps o els intermediaris obliguen els treballadors a amagar-se per a garantir-los que al dia següent tornaran a tindre un treball”.

Segons Sixto, els treballadors agraris “pateixen un cercle d’explotació que no es trenca”.

El diputat d’EUPV-Els Verds en el Congrés ha denunciat que “és una situació terrible per als treballadors del camp, majoritàriament estrangers, doblement explotats”.

“Això –ha explicat Sixto- dóna lloc a situacions tan paradoxals, i ho hem vist en les empreses que contracten els collidors a València, com la col•locació de cartells que diuen espanyols no, perquè poden explotar molt millor els treballadors estrangers”. El diputat d’EUPV també ha criticat que “moltes vegades la jornada no es cotitza a la Seguretat Social”.

A més, denuncia, “dels 20 euros que els prometen, els en paguen només 14, perquè sis són pel lloguer de la tisora o pel mateix transport al camp”. “I mentre es passen les hores recollint la taronja, l’oliva o l’all per eixe preu, ens trobem amb una situació terrible, en la qual al final els treballadors han de fer hores i hores per a endur-se a casa una misèria”, conclou Sixto.

La Veu del País Valencià

Comparteix

Icona de pantalla completa