Diari La Veu del País Valencià
La Defensora del Poble Europeu no pot intervenir en el Castor

RedactaVeu / València

“El defensor del Poble Europeu solament pot investigar l’actuació d’institucions i òrgans comunitaris, ja que no té competència per fiscalitzar les autoritats nacionals, d’acord amb el que disposa l’article 2.1 de la Decisió del Parlament Europeu sobre l’Estatut del Defensor del Poble i sobre les condicions general de l’exercici de les seues funcions”.

El diputat a les Corts Valencianes, Víctor Tormo, ha informat que en una comunicació remesa per la Sindicatura de Greuges del País Valencià a Esquerra Unida, afirma que la defensora del Poble Europeu “no pot intervenir en l’assumpte Castor” i així justifica que no s’haja sumat a la iniciativa del Síndic Català”.Tormo argumenta que aquestes paraules textuals de José Cholbi “deixen en evidència” les iniciatives empreses pel síndic català que va reunir col•legis professionals, experts i entitats ciutadanes per redactar una denúncia davant la defensora del Poble Europeu, Emily O’Reilly.

“Algú dels dos evidentment s’està equivocant, no poden tindre la raó els dos a l’hora. Sent cert que les activitats de caràcter estatal queden fora del seu àmbit d’actuació, també és cert que dos organismes europeus van intervindre en la conformació del projecte Castor, la Comissió Europea i el Banc Europeu d’Inversions, i en aquest punt, considerem, sí que pot actuar la defensora del Poble Europeu”, ha posat de manifest el diputat d’EUPV a les Corts.

El parlamentari ha volgut agrair al síndic “que estiga informant puntualment la seua formació política de les seues actuacions tal i com es va comprometre”, i explica que a EUPV li preocupa “molt” l’assumpte del Castor, “ un exemple paradigmàtic de connivència politicoempresarial que acabem pagant tots els ciutadans i ciutadanes”.
“L’estafa del vergonyós” pagament de 1.470M€ a Florentino Pérez

Per al parlamentari, el pagament de 1470 milions d’euros a Florentino Pérez és “una vergonya i un exemple d’estafa a la ciutadania”.Per això ha anunciat: “No ens rendirem, continuarem reclamant que aquests diners siguen retornats als seus legítims propietaris: el poble, que no té cap culpa de les malifetes de governs venuts als interessos d’empreses privades”.

Finalment, el diputat ha recordat que encara estan esperant les conclusions de la Fiscalia amb qui Esquerra Unida està col•laborant aportant documentació rellevant. “Esperem que prompte els responsables paguen per les seues actuacions i no el poble, que no té res a veure”, ha indicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa