Diari La Veu del País Valencià
EUPV: ‘La Llei de Senyes d’Identitat va en contra de la unitat de la llengua’

RedactaVeu / València.

El portaveu adjunt d’EUPV en les Corts Lluís Torró ha assegurat aquest divendres que la Llei de Reconeixement, Protecció i Promoció de Senyes d’Identitat i Símbols del Poble Valencià és ‘secessionista’, va ‘en contra de la unitat de la llengua’ i ‘solament serveix els interessos del PP’.

El diputat ha indicat que l’avantprojecte de llei aprovat pel ple del Consell és “un despropòsit es mire per on es mire”, al mateix temps que ha recalcat que quan un crea una norma com aquesta és “perquè té un gravíssim problema d’identitat”.

“És una llei que té un clar contingut partidista i electoralista, que només serveix els interessos del PP, com ha arribat a reconèixer el mateix conseller en la seua presentació”, ha assenyalat Torró.

Per al diputat d’esquerres, es tracta d’una llei “secessionista, que va en contra de la unitat de la llengua per molt que es vulga dir el contrari” i “eleva a la categoria de Bé d’Interès Cultural la festa de bous al carrer”. Així, la llei pretén “tapar la via d’aigua electoral que té el PP” i demostra que “aquest partit està acabat i els seus dies al capdavant de la Generalitat estan comptats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa