Diari La Veu del País Valencià
Compromís exigeix a Fabra la destitució de Grau de tots els càrrecs
RedactaVeu / València

El grup municipal Compromís en l’Ajuntament de valència ha exigit la destitució d’Alfonso Grau, imputat pel cas Nóos, “de tots els càrrecs que acumula” en diferents institucions municipals, empreses públiques de caràcter municipal, autonòmic i estatal i empreses mixtes concessionàries.

Així, Joan Ribó, portaveu de Compromís, ha exigit a Alberto Fabra: “la convocatòria urgent d’un consell d’administració extraordinari de Pla Cabanyal-Canyamelar SA, amb l’únic punt de l’ordre del dia de la destitució d’Alfonso Grau i el nomenament d’un nou president, ja que la Generalitat controla el 50% de l’empresa pública a través de l’IVVSA.

“Ja és hora que Fabra aplique la línia roja contra la corrupció a les mercantils participades per la Generalitat” ha recalcat Ribó.

Grau acumula més d’una desena de càrrecs

Alfonso Grau, a més de vicealcalde de l’ajuntament de València, coordinador general de l’àrea de dinamització econòmica i ocupació, regidor de turisme i regidor de gestió delegada del parc central i del pla del Cabanyal, acumula diferents càrrecs en patronats, consells d’administració i consells executius, segons informa Compromís.

A més, Grau és el vicepresident d’AUMSA, empresa municipal d’actuacions urbanístiques. Com a vicepresident d’aquesta mercantil ocupa els càrrecs de president de dos societats participades per aquesta. És president de la societat mixta Parking del Palau S.A, participada al 34% per AUMSA i al 66% per socis privats, i també és president de la societat Pla Cabanyal-Canyamelar S.A, empresa responsable del projecte de destrucció del barri del Cabanyal i participada al 50% per AUMSA i l’IVVSA, depenent de la Generalitat Valenciana.

Els càrrecs que sustenta l’encara vicealcalde, són també el de president del Palau de Congressos de València, president de la Fundació Turisme València Convention Bureau, pel que està imputat al cas Nóos, vicepresident del comitè executiu de Fira València, la seua gestió està sent investigada per la Fiscalia de delictes econòmics. Grau també és president d’EMIVASA, empresa mixta concessionària del servei d’aigües potables en la ciutat de València, participada al 20% pel consistori i al 80% per Aguas de Valencia.

Per si tot això fóra poc, Alfonso Grau també és conseller i membre del consell executiu de la societat Valencia Parque Central Alta Velocidad 2003 S.A. -participada al 50% per l’Estat, al 25% per la Generalitat Valenciana i al 25 % per l’ajuntament-. Aquesta firma està encarregada de l’accés del ferrocarril d’alta velocitat a la ciutat.

L’acumulació de càrrecs , una mostra de la confiança de Barberà’

Des de Compromís València han exigit el seu cessament immediat com a membre del consell executiu, d’aquesta mercantil estatal degut a la imputació d’Alfonso Grau.

“Alfonso Grau – ha declarat Joan Ribó, portaveu de Compromís- no és simplement el vicealcalde de València, l’acumulació de càrrecs en societats, fundacions i institucions és una mostra de la confiança que compta dins del Partit Popular i personalment de Rita Barberà”. Per això, la seua dimissió com a vicealcalde “suposarà un terratrèmol en aquestes societats i un canvi en els patronats i consells d’administració”, assegura Ribó.

Compromís afirma “tenir clar” que Alfonso Grau, com a imputat en delictes de corrupció, “no té l’honorabilitat per a ser vicealcalde d’aquesta ciutat, ni per a acumular càrrecs executius i administratius”.

Per això, apunten, “Alberto Fabra ha de destituir immediatament Grau com a president de Plan Cabanyal-Canyamelar S.A i des del Ministeri de Foment l’han de cessar de les seues tasques executives a Valencia Parque Central Alta Velocidad 2003 S.A.”

Comparteix

Icona de pantalla completa