Diari La Veu del País Valencià
El sector del joguet valencià, en lleuger increment
ACN / València

La venda de joguets al mercat espanyol durant els nou primers mesos de 2014 se situa en nivells de consum de l’any anterior, segons han explicat a través d’una nota de premsa l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguets (AEFJ).

Els fabricants, concentrats en gairebé un 50% al País Valencià, preveuen que amb aquesta tendència la campanya de Nadal “se situarà en xifres similars a les de l’any anterior, i en tot cas, amb lleus variacions a l’alça”. Així ho ha expressat el president d’AEFJ, José Antonio Pastor, que ha explicat que “encara que el mercat espanyol es mostra estable, no s’han complert les expectatives de recuperació”.

La campanya de Nadal suposa el 70% de les vendes del sector.

En aquest sentit, els fabricants reconeixen que el lleuger creixement en les vendes experimentat el 2013, després de dos anys de caigudes, ha animat els empresaris del sector a preparar la nova campanya amb forces renovades.

L’AEFJ també ha remarcat “la bona marxa del mercat internacional” amb unes exportacions que augmenten, i fins a l’agost se situen un 15% d’augment en relació amb l’any anterior, amb les categories de vehicles i de nines al capdavant.

“El treball realitzat per les empreses jogueteres ha permès situar el joguet espanyol com a referent de producte segur, de qualitat i innovador, unes característiques que augmenten el seu atractiu en el mercat internacional i que reflecteixen el bon ritme de les exportacions”, ha destacat l’AEFJ.

El seu president, Jose Antonio Pastor ha defensat “seguir apostant per la internacionalització i avançar, més enllà de les exportacions, per la qual cosa s’ha de guanyar dimensió. El sector s’ha d’adaptar als nous requeriments i especificitats del canal on-line, que segur presentarà un fort desenvolupament tant al nostre país com fora”.

Comparteix

Icona de pantalla completa