Diari La Veu del País Valencià
El Govern propicia la cerca d’hidrocarburs enfront de les costes del Maestrat
RedactaVeu / Brusel·les

Aquest projecte promogut per Repsol es basa en l’obtenció d’un nou registre que permet millorar la imatge sísmica del subsòl en l’àrea de la concessió Casablanca i voltants, per a identificar les reserves i hidrocarburs situats entre 2.400 i 3.000 m, sota el mar, tot açò enfront de les costes del Montsià i el Baix Maestrat, en una àrea de 732 km2.

Segons el projecte, per a l’adquisició sísmica s’utilitzaran fonts de so (emissor d’ona acústica) arrossegats darrere d’una embarcació especialitzada, a una profunditat d’uns 8 m sota la superfície del mar. El senyal acústic travessa la capa d’aigua i el subsòl, penetrant a través de les diferents capes geològiques, i es reflecteix parcialment cap a la superfície. De nou, decibels al mar, afectant greument la fauna marina, o el que és el mateix, la pesca.

Segons Sebastià, “propiciar de nou la cerca d’hidrocarburs, en una zona on hem patit sismes d’importància, on s’ha hagut de paralitzar la injecció de gas en el Castor per causar terratrèmols, i no es faça en aquesta DIA, és un acte de cinisme i irresponsabilitat, a banda d’una falta de respecte als ciutadans”.

A més, l’eurodiputat de Compromís-Primavera Europea ha declarat “l’aposta pels hidrocarburs tornant a posar en risc la pesca i el turisme de la zona és inacceptable, tot en una àrea d’alta sensibilitat sísmica”, afegint, “actuant a l’entorn d’espais naturals protegits inclosos en la Xarxa Natura 2000, com el Delta de l’Ebre, Litoral Tarragona, Costes de Tarragona, Costes del Garraf, Serra d’Irta, La Marjal de Peníscola i lles Columbretes, i també coincidint en el 5% amb la proposta de ZEP ‘Corredor de migració de cetacis’, la qual cosa posarà en perill les espècies protegides per Natura 2000 i ZEP”.

Comparteix

Icona de pantalla completa