Diari La Veu del País Valencià
Proposta d’urgència de Compromís per reobrir RTVV
RedactaVeu / València

Aquest dimecres 5 de novembre, Compromís ha presentat una Proposició No de Llei d’urgència en les Corts per exigir la posada en marxa del procés que ature la liquidació de RTVV. La proposta cerca que amb tots els agents implicats, comencen les negociacions i el treball per reobrir al més aviat possible la radiotelevisió pública de les valencianes i valencians.

Segons ha explicat el síndic de la coalició, Enric Morera, hui fa un any que el president Fabra “va decidir cometre un greu atemptat contra la llengua, la cultura, la vertebració nacional valenciana i contra la llibertat d’expressió”.

Per a Morera, Fabra és “el president d’un Consell i d’un partit culpables del gran forat creat a RTVV”, on posaren els “pitjors elements que podien posar al front de la nostra radiotelevisió pública”.

També recorda que Fabra “va optar per la via més incorrecta i en compte d’assumir l’errada de l’ERO fet a RTVV i de treballar perquè fóra econòmicament viable, el PP valencià va decidir tancar l’únic mitjà de comunicació públic en valencià”.

Per al portaveu de Compromís, “Fabra, els seus consellers i conselleres i els diputats i diputades que premeren el botó en la votació per a tancar i extingir RTVV passaran a la història i seran estudiats en un futur com els polítics que actuaren en contra dels interessos valencians i que traïren el seu poble, malgrat viure de l’erari públic valencià”.

Un any sense RTVV

A finals d’aquest mes es complirà un any sense RTVV. Cosa que va fer que els valencians, segons Morera, “no tenim ni ràdio ni televisió públiques en la nostra llengua. Estem totalment desinformats del que passa al territori valencià, des dels successos, a la informació cultural, econòmica, mediambiental, meteorològica o festiva”, ha dit -si bé en aquest punt cal matisar que els valencians i valencianes compten des d’abans del tancament de RTVV amb aquest diari digital íntegrament en valencià per informar-se i accedir a opinions de prestigi sobre l’actualitat diària de totes les comarques del País Valencià-.

Segons Morera, “el tancament de RTVV no els eixirà de bades, com ja ho vàrem advertir i recordem sempre que podem en el parlament valencià”. “El País Valencià és molt més que la Comunitat Valenciana dels corruptes i saquejadors i tot el mal fet al nostre poble els passarà factura, posant el PP en l’oposició”.

El síndic de la coalició valencianista, progressista i ecologista ha insistit que, des de Compromís, a partir de maig de 2015, “treballarem per reobrir RTVV, una RTVV que serà valenciana, que serà plural, lliure i democràtica i que informarà del que passa al nostre poble, d’allò que ens interessa a les valencianes i valencians i promocionarà els nostres pobles, els nostres espais naturals, les nostres festes i tradicions i, com no, serà una eina essencial per a la normalització del valencià en la vida quotidiana”.

Fabra, fa un any, instants abans d’anunciar el tancament de RTVV. Foto: ACN

Comparteix

Icona de pantalla completa