Diari La Veu del País Valencià
L’Observatori ‘’consagra el secessionisme lingüístic’ contra el criteri de l’AVL

RedactaVeu / València

La Plataforma per la Llengua reclama la retirada del projecte de llei que contempla la creació de l’Observatori de les Senyes d’Identitat Valencianes, que comptarà amb la presència de la secessionista Reial Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV), que nega la unitat de la llengua. La Plataforma s’afegeix així a la denúncia que fan altres entitats i institucions, entre les quals es troben totes les universitat valencianes.

Segons recorda la plataforma, la RACV nega la unitat de la llengua catalana en contra del criteri de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), que és l’òrgan de referència filològica de la Generalitat valenciana i l’ens normatiu segons l’Estatut d’Autonomia i que, segons va anunciar recentment el Consell “no formarà part de l’Observatori”.

Per tot plegat, la Plataforma per la Llengua denuncia la “clara intencionalitat política del govern valencià per promoure el secessionisme lingüístic”. Un fet que l’ONG del català qualifica de “lamentable” perquè es fa “sense tenir en compte aspectes científics i filològics, només aspectes partidistes i electorals”.

Negar la unitat de la llengua no té cap base científica

La unitat de la llengua catalana, amb independència del nom que se li done habitualment en cada territori concret, “és un fet universalment reconegut per la romanística i la filologia mundials. Negar la unitat de la llengua no té cap base científica”, subratlla la Plataforma per la Llengua.

Segons l’esborrany que està preparant el govern valencià de la nova Llei de Senyals d’Identitat presentada pels consellers Santamaria i María José Català, l’Observatori vigilarà i revisarà que no es donen subvencions a “res que puga atemptar” contra les senyes d’identitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa