Diari La Veu del País Valencià
Oltra: ‘Amb tot el que es coneix de caixa fixa, la justícia ha d’actuar’
RedactaVeu / València

La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, ha assegurat hui que “amb tot el que ja es coneix sobre les irregularitats en les despeses de caixa fixa en les distintes conselleries, entenem que la justícia hauria d’actuar”.

“Eixa acció de la justícia hauria de començar perquè la fiscalia demanara a la Generalitat les factures de caixa fixa, eixes mateixes factures que el TSJ valencià ha sentenciat que el Consell ha de facilitar a Compromís, i que l’executiu de Fabra ha anunciat que no ens entregaran, presentant un recurs al Tribunal Suprem”.

Targetes black ‘per afavorir els amics’

Segons Oltra, el govern del PP es nega a què l’oposició tinga accés a les factures de caixa fixa “perquè amaguen irregularitats” com fraccionaments de contractes “per afavorir els amics i els luxes a què els alts càrrecs tenien accés a través dels diners públics, les targetes black del Consell”.

“Tot açò s’ha d’investigar ja –exigeix Oltra-. No és possible que de la Conselleria que més filtracions de factures han aparegut, l’època de Juan Cotino al front de Medi Ambient, es coneguen tantes irregularitats en l’ús de la caixa fixa i no s’estiga investigant. I que, a més, diguen que s’han perdut les factures d’eixa època en Medi Ambient és una burla a la intel•ligència dels ciutadans”.

Per últim, la parlamentària de Compromís ha demanat que entre ja “contundentment” a investigar en què s’han gastat els diners dels valencians “perquè estem convençuts que una part important de les despeses de caixa fixa han anat a parar a la corrupció del Partit Popular, per tant a butxaques particulars, tant d’empresaris amics com dels alts càrrecs per a viure la vida dels rics”, ha conclòs Oltra.

Comparteix

Icona de pantalla completa