Diari La Veu del País Valencià
Intens cap de setmana en Benlloch amb la Festa de la Verema
RedactaVeu / Benlloch

Benlloch acollirà aquest cap de setmana, de divendres a diumenge, un intens programa d’activitats. Deu cellers de les comarques del Nord participaran en la segona edició de la Trobada Internacional de Vi de Benlloch-Festa de la Verema juntament amb els vins francesos de la zona de Montpelier. La cita comença divendres i s’allargarà fins el pròxim diumenge dia 2 de novembre.

Durant tot el cap de setmana, experts europeus del sector vitivinícola i representants dels cellers de les comarques del Nord participaran d’un ampli ventall d’activitats que el dissabe inclou un tast per a professionals dels vins convidats de les AOC de Picpoul de Pinet, Minervois la Livinière i Saint Jean de Minervois, denominacions d’origen del Llanguedoc-Roselló.

La representació de cellers de les comarques del Nord del PV que formen Mas de Rander, Vinya Natura, Vicente Flors, El Penjadís, Ildum Vinarius, Castells i Montoliu, Alcovi, Masía de la Hoya, Barón d’Alba i El Mollet Vino y Cultura serà protagonista de la ‘Fira del Vi i del Llibre’ que s’inaugurarà el dissabte i del tast popular que tindrà lloc diumenge a la plaça del mercat. El tast tindrà com a al•licient la degustació de tres nous vins elaborats als cellers de Castelló, com són ‘Roques Negres’, un vi blanc de 2014 de Mollet Vino y Cultura; ‘Barranc dels Cirers Selecció’, un vi negre de 2012 de El Penjadís; i ‘Espumoso’, de Ildum Vinarius de Cabanes, que se presenten per primera vegada al públic.

L’Ajuntament de Benlloch també ha dissenyat un complet programa d’activitats al voltant del món del vi on destaquen espais d’anàlisi i debat de la situació actual i sobre el futur del sector vitivinícola, conferències i altres activitats lúdiques, culturals i culinàries com un show cooking sobre vins i productes de la terra a càrrec del cuiner del restaurant Ca’l Paradís, Miguel Barreda, guardonat amb una estrella Michelin; el cabaret ‘Menú DegustoAcció’ de Francachela Teatre, un obra que desplega l’art eròtic-culinari; o un sopar maridatge de vins de la terra i productes locals, a càrrec de Emili Piera. De forma paral•lela als actes amb accent vitivinícola, durant el cap de setmana el públic podrà gaudir de la ‘Fireta de llibres i vins’ que inclourà activitats per a tots els públics com un parc infantil, contacontes, un dinar de pa i porta i l’actuació de l’humorista Eugeni Alemany.

Programació i horaris al públic

El divendres a les 9 de la nit, demostració de cuina de maridatge a la Bodega de Martín. Entrada lliure; a més, Showcooking a càrrec de Miguel Barreda (estrella Michelín). A les 20 hores, Sopar tradicional a càrrec de la cuina de la Bodega de Martín, amb plats tradicionals de Benlloch i detalls de cuina equatoriana elaborats per la cuina de la Bodega de Martín. (Menú i preu ací).

Dissabte i diumenge d’11h a 20h a la plaça del Mercat, Fira del llibre en valencià, dolçainers, contacontes, castells i animació infantil; Fira del vi de la terra on es podran consumir bona part dels vins de la Terra, i degustar dolços i productes de forn a preus populars.

La Presentació del llibre Vitis Vinífera Cataloniae tindrà lloc dissabte a les 18:30 a la Bodega de Casa Perito. Literatura eròtica i vitivinícola. Entrada lliure, Teatre “Menú Desgut-Acció” a les 20h amb entrades a 3 euros. Reserveu ací. Un poc més tard, a les 22 hores, Sopar de maridatge aconsellat per Emili Piera. Preu i menú ací.

Pel que fa al diumenge 2 de novembre, se celebrarà un Tast popular de Vins de la Terra de Castelló a les 12h a la plaça del Mercat a càrrec de David Buch (president de l’associació de sommeliers de Castelló). 3 euros. Reserveu ací i a les 14 hores hi haurà un Dinar de pa-i-porta a la mateixa plaça i tancara la programació un Show d’Eugeni Alemany, que tindrà lloc diumenge a les 16:00h a la plaça del mercat amb entrada lliure.

Comparteix

Icona de pantalla completa