Diari La Veu del País Valencià
XarxaMOOC mamprén la seua segona edició
RedactaVeu / Alacant.

S’ha obert la segona edició de XarxaMOOC, el curs d’introducció a la cultura en català i al seu llenguatge d’especialitat, organitzat per la Xarxa Vives d’Universitats -l’ens constituït per les 21 universitats de parla catalana-, i coordinat per la Universitat d’Alacant. Recordem que és un curs en línia que va començar el 27 d’octubre, on us podeu inscriure encara. Els cursos MOOC són completament gratuïts, oberts (s’hi pot matricular tanta gent com vulga, sense cap límit) i en línia.

Pretenen ser tan massius com siga possible; de fet, en el cas de XarxaMOOC només cal disposar d’un compte de Google per a poder matricular-s’hi. El contingut es vehicula mitjançant vídeos allotjats en YouTube i qüestionaris autocorrectius.

L’objectiu del curs és introduir els inscrits en el llenguatge d’especialitat de les principals disciplines acadèmiques, i proporcionar-los un contacte amb algunes eines digitals pròpies de la tecnologia de l’aprenentatge i el coneixement (entorns personals d’aprenentatge, xarxes socials amb finalitats formatives, etc.) o d’altre tipus (correctors i traductors, recursos formatius, etc.). El curs és obert a qualsevol persona, com correspon al format MOOC, tot i que el destinatari idoni del curs és el grup constituït per l’alumnat (actual i futur) de les universitats de la Xarxa Vives.

El Tempir, com a entitat col·laboradora, us recomana que seguiu aquest curs, perquè hi trobareu 100 vídeos (docents, minientrevistes a especialistes en cada matèria -Joaquim Maria Puyal, Vicent Partal, Joan Francesc Mira, Martí Domínguez, Joan Veny, per esmentar-ne uns quants-, recomanacions de recursos i blogs, etc.) i activitats autocorrectives. El curs està estructurat en 12 unitats (Educació, Llengua, Mitjans de comunicació, Informàtica, Dret, Geografia i Turisme, Economia, Arquitectura, Biologia i ciències naturals, Medicina i Ciències de la Salut, i Literatura), cadascuna de les quals independent, ja que després de cada unitat pots obtenir un reconeixement digital d’adquisició de competències. Es recomana completar un mínim de 6 unitats (5 més la de presentació), però podeu seguir el curs amb el marge de llibertat que dóna un MOOC.

Apunteu-vos vosaltres al curs ja, però, el que és més important, si sou docents i feu classe en Baxillerat, no dubteu a engrescar el vostre alumnat perquè el seguisca.

Les persones inscrites que superen una unitat rebran una insígnia que ho certifica, de manera que teniu ben fàcil comprovar que l’alumnat segueix el curs. Una combinació de llengua, cultura, terminologia, eines digitals…, i de bades!

Comparteix

Icona de pantalla completa