Diari La Veu del País Valencià
Calatrava implica Camps en el cost del centre de convencions de Castelló
ACN / Castelló de la Plana

Moments després de la declaració judicial de Calatrava, el portaveu adjunt de la formació que exerceix com acusació particular, Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), ha dit als mitjans que Calatrava tan sols ha respost al jutge, al fiscal i a una de les dues defenses rebutjant les preguntes de l’acusació i de la resta de les defenses de la resta d’imputats. 



Ignacio Blanco ha afegit que de les respostes ha aparegut “una trucada telefònica i una reunió amb Camps”. El portaveu d’EUPV ha dit que aquest fet és “significatiu” i ha assenyalat que la formació volia esbrinar qui havia fet l’encàrrec. 

Blanco ha indicat que va ser Francisco Camps qui li va sol·licitar que fera “alguna cosa emblemàtica i que pose Castelló al mapa”. 



El portaveu adjunt d’Esquerra Unida ha continuat assenyalant que en la declaració judicial també ha indicat que la responsable de la societat de projecte temàtics va telefonar Calatrava i ha reclamat al jutge determinar si aquesta telefonada va ser clau per desblocar el pagament dels 2,7 milions que va costar el projecte.





A través d’un comunicat, l’estudi assenyala que va treballar “durament” amb l’elaboració de l’avantprojecte, del projecte bàsic del centre de convencions i complint les fases establertes. Les tasques van precisar més d’un any i la feina d’un ampli equip de professionals amb més de 350 esbossos i aquarel·les, més de 300 plànols d’arquitectura i 15 informes i memòries, entre d’altres.





El govern valencià va pagar 2,7 milions a Calatrava en concepte de redacció del pla, avantprojecte i projecte bàsic del centre de convencions de Castelló, que mai no s’ha arribat a construir. 



Calatava assenyala al comunicat que el seu objectiu i l’encàrrec rebut per part de la Societat de projectes temàtics (dependent de la Generalitat Valenciana) era d’el·laborar “una infraestructura que des del punt de vista arquitectònic esdevinguera un element icònic que atorgara a la ciutat una repercussió internacional”.

Comparteix

Icona de pantalla completa