Diari La Veu del País Valencià
ʹDiscapacitat en lluitaʹ exigeix al Consell revocar la retallada del 9-13%
Europa Press / València

Així ho han advertit, Marc Fornes i Loren Pérez, del moviment DeL, en una roda de premsa en la qual han anunciat diverses mobilitzacions durant el mes de març per a denunciar la situació. Les protestes arrancaran aquest dijous dia 7, davant la seu de la Conselleria de Benestar social. Des de les 10.00 fins a les 14.00 hores trauran al carrer els tallers i activitats que realitzen cada dia en els centres per a “mostrar a la societat i a la consellera” (Asunción Sánchez Zaplana) la seua tasca diària.

Aquest mateix matí presentaran per registre d’entrada a la Conselleria un document en el qual plasmen les principals reivindicacions d’un sector que engloba centres de dia, centres ocupacionals, residències, habitatges tutelats, i centres especials d’ocupació, -uns 2.600 treballadors- i al voltant de 14.000 usuaris, més les seues famílies.

Reclamen liquidar els deutes que manté la Generalitat amb els centres d’atenció primerenca, habitatges tutelats i programes d’oci i inserció social; revocar la retallada del 9 al 13% en les subvencions pressupostades per a 2013; garantir un sistema de finançament estable via concerts; anul·lar la reducció del 35% en el finançament dels centres especials de feina per a 2013 i reinstaurar la gratuïtat en els medicaments i ajudes ortopèdiques.

ʺAquestes retallades portaran la disminució de serveis i la seua qualitat, així com més expedients de regulació d’ocupació (ERO) en un sector que ja porta temps suportant acomiadamentsʺ, han alertat. La ʹcoparticipacióʹ en el cost del servei pot suposar més de 300 al mes per persona que faça ús d’algun d’aquests centres. “Els qui no puguen pagar-ho tornaran a recloure’s a casa”, han lamentat.

“Ens havies fet creure que teníem drets, que érem persones de primera i ara ens ho aneu a traure tot?”. És una de les queixes d’un discapacitat durant una assemblea, han relatat. En aquest sentit, han criticat que molts centres que eren finançats per concert tornen enguany a la subvenció o línies d’ajuda. “És recular 30 anys en el sector”, han assegurat.

Comparteix

Icona de pantalla completa