Ciscar ordenà la paralització del programa contra el tancament de RTVV

Compromís revela un requeriment notarial amb què el govern del PP donà un ultimàtum a Rosa Vidal, aquesta i els altres quatre membres del Consell d'Administració a proposta del PP dimitiren el mateix dia que reberen el requeriment
25 octubre 2014 01:00h

RedactaVeu / València.
 
La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, ha tingut accés a un document "inèdit i molt revelador" sobre el procés de tancament de RTVV que va perpetrar el govern del PP al novembre de l'any passat.
 
Es tracta d'un requeriment notarial remés pel vicepresident del govern José Ciscar el 6 de novembre a la directora general de RTVV, Rosa Vidal, en què li exigeix que "impartisca les corresponents instruccions" perquè cessara la programació especial que havien posat en marxa els treballadors de la ràdio televisió pública, després de l'anunci de tancament del president Fabra, i que amb el lema "RTVV no es tanca" reivindicava la continuïtat de l'ens públic.
 
El Consell afirmava en l'escrit que mantindre en antena eixa programació especial podria ser constitutiva d'una infracció greu o molt greu de les tipificades en la legislació vigent.
 
Segons ha assenyalat Oltra "es tracta d'un requeriment en clar to amenaçant" amb què el govern del PP adverteix l'aleshores directora de RTVV que "procedirem a exercitar contra la seua persona les corresponents accions que ens assisteixen" si Vidal no atén a eixe requeriment i obliga els treballadors a deixar d'emetre la programació especial pel tancament.
 
Rosa Vidal i la resta de membres del Consell d'Administració triats a proposta del PP, dimitiren després de rebre aquest requeriment notarial. A l'endemà, el Govern valencià es reuní d'urgència per a modificar per decret llei la Llei de RTVV i poder nomenar nous consellers i un nou director general sense l'aprovació parlamentària, decisió recorreguda per Compromís al TSJ.
 
Oltra ha tingut accés al document després que el Consell l'aportara al procediment judicial obert pel TSJ per la demanda que el 8 de novembre de 2013 presentà Compromís contra el nomenament dels nous conseller de RTVV per decret llei. El TSJ desestimà aleshores prendre mesures cautelars, però el procediment ha seguit el seu curs ordinari i es troba en fase de valoració de la prova, estadi previ a la fixació de data per la deliberació i sentència.
 
Per a la parlamentària de Compromís "aquest document el que evidencia és el menyspreu absolut del Partit Popular a la llibertat d'informació i a la democràcia en general. En dit escrit podem comprovar com s'amenaça la directora general de RTVV, simplement perquè els periodistes estan realitzant un exercici professional independent i en aquells dies no feien notícies al dictat del govern del PP".
 
"Açò demostra que tenim un problema amb un partit que encara manté la majoria a les institucions i no entén que en democràcia les ràdios i televisions públiques han de ser espais de pluralitat i de veracitat informativa i no poden ser espais de manipulació".
 
Per a Oltra "el contingut d'aquest document posa de relleu com es realitzà el tancament de RTVV, una vegada que ja no la controlaven, es tancà de la manera en què ells saben fer-ho, amenaçant, acovardint i trepitjant els drets i la democràcia".
 

Descargas

next