Oltra: ‘Fabra vol amagar les targetes black perquè sap que eixirà tota la porqueria'

L’ús de la caixa fixa per a contractacions fraudulentes, segons Compromís, incrementa la sospita d’una altra via per al possible finançament irregular del PP
21 octubre 2014 01:00h
RedactaVeu / València

La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, s'ha referit aquest dimarts a les informacions que sorgeixen al voltant de la utilització de la caixa fixa per part dels governs del PP després que el TSJ haja emés una sentència que obliga el Consell a entregar a Compromís les factures d’aquestes despeses des de l’any 2006.

Oltra ha assenyalat que a més de l'ús de la caixa fixa per als alts càrrecs, com unes targetes black per a carregar tot tipus de despeses particulars, s'ha utilitzat la caixa fixa per a realitzar contractacions irregulars i fraudulentes, “amb la qual cosa – ha continuat- tornem novament a estar davant de sospites d’una possible via de finançament irregular del PP, afavorint determinades empreses i no traient eixes contractacions a concurs públic amb la transparència i publicitat que es requereix".

Segons la parlamentària de Compromís, la caixa fixa té un sentit dins de la gestió de l’administració, com és afrontar algun pagament urgent que no pot esperar a la convocatòria d’un concurs públic o alguns tipus de subministres amb què no es poden allargar els terminis administratius, “però sabem que s’ha utilitzat malament”.

Per a Oltra, els governs del PP han usat la caixa fixa per a dues qüestions, una per a“amagar contractes que haurien d’haver-se adjudicat per concurs públic” i l’altra “com a targetes black dels alts càrrecs del govern” per a carregar les seues despeses particulars en les arques públiques. “És una cosa que volem destapar, per això portem tres anys demanant aquesta documentació al Consell”, subratlla Oltra.

Si es fan públiques les factures, eixiran totes les il•legalitats

Per a la diputada de Compromís, el govern del PP “no ens vol donar la documentació de la caixa fixa” i ha anunciat que recorrerà la sentència del TSJ “perquè sap que si aquesta informació es fa pública eixirà tota aquesta porqueria i il•legalitats de les quals estem parlant”.
 

Mil milions d’euros en caixa fixa

“Perquè la gent es faça una idea en el cas de les targetes opaques de Bankia, estem parlant de 15 milions d’euros i la caixa fixa de la Generalitat des de de l’any 2006 ha suposat més de 1.000 milions d’euros”, apunta.

“Si eixes factures de la caixa fixa ixen a la llum pública, en el PP no tindran només un problema d’opinió pública, sinó un problema judicial, per això Alberto Fabra vol recórrer davant el Suprem, encara que siga utilitzant un argument ridícul com el de la quantitat de fotocòpies que haurien de fer per donar-nos la documentació, tot i que tothom sap que això està completament informatitzat i només han de prémer un botó per facilitar-nos-ho”, ha conclòs Oltra.next