EU exigeix la convocatòria de la Diputació permanent de Les Corts per a que Fabra explique l’incompliment del dèficit

Sanz (EU): “Els serveis públics i de protecció social no poden ser novament les víctimes d'una crisi que els ciutadans no han provocat”
4 gener 2013 01:00h
RedactaVeu /València

Marga Sanz manifesta que el problema serà “quines mesures adoptarà el president Fabra si a tancament d'exercici no s'ha complit amb el Pla economic-financer de reequilibrio de les autonomies. Si malgrat haver-hi trampejat els comptes anticipant el tancament del pressupost a 19 de novembre, no es compleix amb l'objectiu de l'1,5 de dèficit”, adverteix
 
Per Esquerra Unida, urgeixen les explicacions de Fabra; “que ens diga si va a tocar el pressupost aprovat per les Corts per 2013 i posar una nova retallada a la despesa social, com va fer l'any passat. Educació, Sanitat i Benestar Social ja no aguanten un sostre de despesa més baixa sota pena de tancar centres, i la inversió pública està baix mínims. El President ha de dir la veritat als valencians i que sàpiguem quin és el full de ruta del Consell en aquest cas, no vagen a sorprendre'ns amb una nova volta de rosca en la privatització de la sanitat per exemple”, subratlla Sanz.

La diputada d’EUPV assegura que l'incompliment del dèficit “tira per terra l'actitud de Fabra, qui va traure pit per les dades de l'atur en la nostra comunitat, pecant d'imprudència, quan sap que la nostra economia segueix destruint ocupació, que la que es crea és precària i la baixada de l'atur és purament estacional”.
 
Per a Sanz, l'única sortida que té el Consell “és aplicar una reforma fiscal progressiva, que recupere la fiscalitat perduda, gravant mes a qui mes té, que es persegisca el frau fiscal d'acord a un pla d'actuació conjunt amb el Govern i es recupere impostos com el de Transmissions hui bonificat al 100%”.

next