Diari La Veu del País Valencià
New Jersey declara el 25 d’octubre el Dia de la Paella

RedactaVeu / New Jersey / Sueca

L’Assemblea Legislativa de New Jersey (Estats Units) ha declarat el dia 25 d’octubre com el Dia de la Paella, a proposta de la Paella for the World, una institució sense ànim de lucre els objectius de la qual se centren en la celebració d’actes a EUA relacionats amb les tradicions culinàries hispanes i el consum de la dieta mediterrània.

Segons ha informat l’Ajuntament de Sueca en un comunicat, aquesta declaració “suposa un fet sense precedents en la història d’aquest país americà, així com, evidentment, una gran victòria per a la gastronomia i cultura valencianes”.

A més, “suposa un reconeixement a la labor duta a terme pel Concurs Internacional de Sueca, especialment en la passada edició, com a pioners en la croada d’aconseguir el reconeixement i la difusió, més enllà de les nostres fronteres, del millor de la nostra gastronomia”.

En l’acta de l’Assemblea del passat dia 9 d’octubre, s’arreplega el reconeixement a aquest plat, “originari de les proximitats del llac de l’Albufera”. Així mateix, s’explica l’interès mostrat per aquesta ciutat nord-americana, en la qual habita una gran colònia de ciutadans hispans, i on existeix un “gran nombre d’associacions i clubs nascuts al voltant de la cultura espanyola”.

New Jersey Paella Festival

Amb aquests precedents, el pròxim 25 d’octubre, Dia de la Paella, Paella for the World i the New Jersey Restaurant Association han organitzat el New Jersey Paella Festival, amb una sèrie d’actes i activitats entre les quals s’inclouen tallers oferits per caps de cuina estatals, que cuinaran “l’autèntica paella valenciana”, i tastos de vins, d’olis d’oliva i d’altres productes relacionats amb la paella i la dieta mediterrània.

Així mateix, es premiarà a estudiants de gastronomia, i es realitzaran homenatges a crítics gastronòmics i xefs.

Comparteix

Icona de pantalla completa