Diari La Veu del País Valencià
Oltra: ‘El Consell no vol que la gent sàpiga com s’han malbaratat fons amb les targetes black’

RedactaVeu / València

La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, ha indicat aquest divendres que el Consell recorrerà la sentència del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) que obliga a facilitar les despeses de la caixa fixa de l’Administració des de l’any 2006 perquè “no vol que la ciutadania s’assabente de com el Govern del PP ha malbaratat centenars de milions d’euros públics en despeses particulars sense cap justificació”.

En un comunicat, Oltra ha qualificat de “ridícules i absurdes” les raons esgrimides per la portaveu del Consell, Maria José Català, per a justificar la presentació del recurs de cassació, perquè “els arguments que ha esgrimit ja han sigut rebatuts pel TSJ en la sentència”.

“La justícia ha determinat que complir amb la nostra petició per a conèixer les despeses de caixa fixa no paralitzarà l’administració, com ha tornat a repetir el Consell dient que es requereixen 6.000 hores de treball dels funcionaris”, ha assegurat la diputada de Compromís.

“El Govern de Fabra menteix”

Segons Oltra, el govern del PP “menteix, tota aquesta informació està digitalitzada, existeix un registre electrònic i, si ens hi donen accés, la sentència del TSJ quedaria perfectament executada”, ha incidit la diputada.

Per açò, considera que el recurs es deu al fet que el Consell d’Alberto Fabra “no vol que la gent sàpiga com s’han malbaratat fons públics” perquè, segons ha recalcat, “la caixa fixa són les targetes black de la Generalitat, un forat que ningú controla per on s’han saquejat les arques públiques”.

“El discurs sobre transparència de Fabra no és que quede tocat amb aquest recurs, sinó que s’enfonsa completament evidenciant que l’opacitat és la marca que distingeix els governs del PP”, ha conclòs Oltra.

Comparteix

Icona de pantalla completa