Diari La Veu del País Valencià
Demanen a la Fiscalia que investigue desenes de comparacions del sobiranisme amb el nazisme
ACN / Barcelona

El manifest va ser impulsat per la Fundació Catalunya, l’Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans i la Comissió de la Dignitat, i compta amb l’adhesió de 5 entitats i ajuntaments.

El seu portaveu, l’advocat Josep Cruanyes, creu que no es pot veure com a “normal” que a l’Estat espanyol es compare contínuament el procés sobiranista català amb el nazisme. Segons ell, el Codi Penal ja preveu perseguir aquests delictes, i no entén perquè ni el govern de l’estat ni la fiscalia, fins ara, no han fet res. Si no ho feren, després d’aquesta denúncia, es plantejarien portar el tema als tribunals europeus.



Cruanyes també ha recordat que al 2008 la Unió Europea va aprovar un reglament per la lluita contra la xenofòbia i el racisme que l’estat no ha aplicat, tot i que el termini expirava el 2010.



Així, la denúncia se centra principalment en desenes de tuits on es banalitza el nazisme comparant-lo amb el sobiranisme, fent analogies entre personatges, frases, situacions i actuacions. Segons els denunciants, aquestes acusacions no es poden emparar en la llibertat d’expressió.



Les entitats han escollit aquest dimecres per presentar l’escrit coincidint amb el 74 aniversari de l’afusellament del president de la Generalitat Lluís Companys, recordant que van ser els nazis qui el van deportar a les autoritats franquistes i aquestes el van executar.

Telemadrid.

UPyD.

Comparteix

Icona de pantalla completa