Diari La Veu del País Valencià
Els treballadors de RTVV presenten als Premis Ondas els programes de la nit del tancament
ACN / València

Al llarg de més de 12 hores l’informatiu especial de Canal 9 va transmetre en directe els intents frustrats de la Generalitat per tancar RTVV i la reacció social que es va produir, mantenint com a fil conductor una tertúlia en la qual van participar, entre moltes persones, representants de partits polítics, associacions i col·lectius que no havien tingut veu en la cadena autonòmica.

El comitè remarca que la mateixa emissió es va convertir en un referent informatiu de la jornada, apareixent en els principals mitjans de comunicació espanyols i estrangers.

L’emissió va registrar audiències que van assolir quotes del 45%. D’altra banda, el programa de la ràdio autonòmica es va emetre per la freqüència de Sí Ràdio una vegada la Generalitat va tancar les emissions de Nou Ràdio el 28 de novembre.

Davant l’absència de direcció, els treballadors, de forma col·lectiva, van estructurar un programa que es va emetre el 29 de novembre des de les 10 del matí fins a les 12:30h. Tres equips de presentadors es van succeir per oferir les claus del que estava passant.

L’emissió va recollir un total de 27 intervencions en directe i es va obrir un compte de twitter específic per a recollir les opinions de les xarxes socials.

Els Premis Ondas, creats en 1954, són atorgats anualment pel grup PRISA a través de Ràdio Barcelona de la Cadena SER amb la finalitat de guardonar la qualitat i la popularitat de les produccions així com les trajectòries professionals en la ràdio, televisió, la música i la publicitat.

El comitè d’empresa ha presentat les candidatures als Premis Ondas en considerar “el caràcter excepcional dels programes, la defensa per la llibertat d’expressió que van significar i l’atemptat contra el sector públic que ha suposat el tancament per ordre governativa en resposta a la sentència de nul·litat de l’ERO”.

Comparteix

Icona de pantalla completa