Diari La Veu del País Valencià
[Vídeo] Permissivitat policial davant els nazis el 9 d’Octubre

RedactaVeu / València

En aquest vídeo d’Intersindical Valenciana es comprova la presència de membres de la ultradreta en la Processó Cívica del 9 d’Octubre mostrant símbols nazis i anticonstitucionals i proferint crits i càntics feixistes cap als membres de la coalició Compromís allà presents , com el Sieg Heil -victòria eterna, en alemany-, una proclama d’autoafirmació utilitzada durant l’Alemanya nazi, i també crits de “Artur Mas, cámara de gas!” i “Esa estelada, la vamos a quemar!”.

Les imatges mostren els Grups d’extrema dreta desfilant aquest dijous a València durant els actes institucionals del 9 d’octubre, diada del País Valencià. Els manifestants ultres, situats a la plaça de l’Ajuntament, exhibeixen i profereixen proclames feixistes i simbologia nazi i criden davant la pasivitat policial. En cap moment del vídeo, la policia intenta impedir els crits o la presència d’esvàstiques.

Entre els concentrats també hi havia una persona vestida amb uniforme militar alemany de la II Guerra Mundial, que portava una gran banderola amb l’esvàstica i que es poder va situar molt a prop del president Alberto Fabra i de l’alcaldessa de València, Rita Barberà.

Reaccions d’EUPV i Primavera Europea davant Rajoy i la UE

Els fets, produïts en presència de la policia, han estat denunciats per diversos partits i sindicats. En aquest sentit, l’eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià (Primavera Europea), ha anunciat que demanarà suport institucional a Brussel·les davant la “passivitat” de la delegació del govern espanyol a València. També el diputat d’Esquerra Unida del País Valencià al Congrés, Ricardo Sixto, ha condemnat els fets i anunciat que preguntarà al govern de Mariano Rajoy quines actuacions ha dut a terme la policia per frenar-los.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa