Diari La Veu del País Valencià
La Justícia anul·la el decret de Fabra del copagament per a serveis socials

ACN / València.

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha anul·lat el decret del govern d’Alberto Fabra que estableix el copagament per als serveis socials. Segons la sentència, feta pública aquest dimarts pel Comitè d’entitats representats de persones amb discapacitat (CERMI), el TSJ estima el recurs de l’entitat, considera vulnerat ‘el principi de reserva de Llei, de legalitat en matèria tributària i jerarquia normativa’.

La sentència afegeix que els serveis regulats pel Decret són “bàsics i imprescindibles” per a un col·lectiu “que no sembla especialment afavorit” i que precisa d’una recepció de serveis “no voluntària sinó que afecta aspectes essencials de la seua vida diària i dignitat personal”.

Atès l’art. 86 i següents de les lleis de jurisdicció contenciosa administrativa i atès el contingut de la part decisòria de la Sentència, cap recurs de cassació en el termini de 10 dies, a presentar davant de la sala contenciosoa administrativa del TSJ valencià.

El Decret determinava criteris i quanties aplicables a preus públics per a serveis d’atenció residencial, centres de dia, teleassistència, servei d’ajut a domicili, atenció en centres de rehabilitació i integració social així com habitatges tutelats.

El president del CERMI-CV, Joan Planells, ha valorat la sentència a través d’un comunicat en el qual celebra l’acollida judicial a les reivindicacions del col·lectiu i confia que aquesta sentència deixe la porta entreoberta “a altres pronunciaments judicials en el mateix sentit per a aquelles persones a qui l’administració continua imposant coactivament el deure d’abonar el copagament”.

Comparteix

Icona de pantalla completa