El jutge investiga si Emarsa va pagar els sopars del PP al Alameda Palace

L’exgerent de l'empresa va assegurar que Emarsa va abonar els homenatges a afiliats del partit
5 març 2013 01:00h
Europa Press / València
 
Així consta en una providència dictada pel jutjat que investiga un forat econòmic, que almenys puja a 25 milions d'euros, en la gestió de la depuradora de Pinedo, dins el conegut 'cas Emarsa'.
 
En concret, en una part d'aquesta resolució, el jutge es dirigeix al director del restaurant Alameda Palace per a requerir-li documentació diversa, després que Cuesta, en la seua autodenúncia de la setmana passada, assegurara que aproximadament unes cinc o sis vegades, del 2005 al 2009, a petició del regidor de l'Ajuntament de València Silvestre Senent, es va abonar en efectiu, amb diners d'Emarsa, una quantitat de 20.000 euros cada vegada per al pagament d’homenatges als afiliats del PP a València en un restaurant.
 
Davant aquestes afirmacions, el jutge ha demanat al director del restaurant que l'informe, "amb la major brevetat", sobre aquests sopars. En el cas que s'hagueren produït, sol·licita que remeta al jutjat les factures expedides i que informe sobre qui les va abonar.
 
D'altra banda, en la providència, el jutge ordena incorporar a la causa un escrit presentat per l'exgerent de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (Epsar), José Juan Morenilla, imputat en el procediment, en què sol·licita llicència per a querellar-se contra l'exdirector financer d'Emarsa, Enrique Arnal, per presumptes delictes de calúmnies i injúries.
 
Aquesta intenció de querellar-se sorgeix després de l'última declaració que va prestar Arnal al jutjat, quan va assegurar que es va contactar amb l'empresa Adobs per al tractament del fang en la depuradora a causa d'una "especial" relació d'amistat entre el president de la mercantil i José Juan Morenilla.
 
next