Diari La Veu del País Valencià
Sonia Castedo vol seguir torejant
Leo Part / València

Més d’un miler de persones, indignades i fartes de l’ambient de corrupció que impregna des de fa temps la ciutat d’Alacant, eixiren aquest dissabte al carrer per clamar a una sola veu per l’eixida de l’alcaldessa Sonia Castedo del consistori.

El d’ahir va ser un crit unitari contra ‘la màfia’ instal•lada en la capital de l’Alacantí. Els casos Brugal i Rabassa, dels quals el seu presumpte principal beneficiari és el constructor Enrique Ortiz estan posant contra les cordes una alcaldessa que té molt clar que la paraula dimissió no va amb ella. Que de la ‘plaça’ no hi ha qui la tire.

Aquesta ha estat una agitada setmana caracteritzada per les protestes contra Castedo en varios fronts -el municipal, passat dimarts, amb expulsions del ple de diversos diputats i regidors i incidents durant les concentracions ciutadanes paral•leles, i l’autonòmic, on el cas de la ‘mafia’ alacantina i la corrupció generalitzada va ser un dels arguments de l’oposició, en el debat de les Corts, per carregar contra un govern de Fabra acorralat-. A aquestes cal afegir la masiva d’ahir. I la resposta de Sonia Castedo, no s’ha fet esperar. En un article publicat aquest diumenge a un diari alacantí torna a anunciar que pensa seguir ocupant el ‘tro’ municipal.
Imatge de la protesta, aquest dissabte a Alacant. Foto: E.M.
I axò malgrat que ‘Castedo dimissió’ o ‘No és un partit, és una màfia’ foren alguns de directes lemes corejats pels manifestants en la mobilització celebrada ahir des de la Plaça de Bous fins a l’edifici consistorial d’Alacant. Les pancartes exhibides anaven en el mateix sentit: ‘Fora corruptes’; ‘N’hi ha prou corrupció’; ‘Ni imputats en les institucions ni indults per a corruptes’; ‘Corruptes a la presó’ (EU).

Castedo sembla que no li té por al bou ni a la plaça. Ha deixat clar que no hi ha qui la moga de la ‘seua’ butaca municipal. Ara bé, la qüestió és: Podrà aguantar la pressió? I, si és així… Fins a quan?

Comparteix

Icona de pantalla completa