Diari La Veu del País Valencià
El Consell pagava 3.000 euros d’un àtic per a Aerocas mentre tenia edificis buits a Castelló
RedactaVeu / Castelló

La diputada autonòmica, Mònica Oltra, enregistrarà una sèrie d’iniciatives parlamentàries per a demanar al Consell que explique tots i cadascun dels immobles pels quals paga algun lloguer a les comarques de Castelló, per veure de quina manera es pot proposar optimitzar els recursos.

Des de Compromís s’ha posat com a cas paradigmàtic de la descoordinació del Consell per aprofitar els espais propis, a la ciutat de Castelló, on en un mateix temps es cedeix a la universitat privada VIU, l’ús exclusiu d’un gran immoble al carrer Major de Castelló, o es permet tindre des de fa anys tancat i en desús l’antic Palau de Justícia de la plaça Borrull, i al mateix temps es pagava, segons s’ha publicat, 3.000 euros de lloguer per un àtic en la perifèria de la ciutat per ubicar la seu de l’empresa pública Aerocas.

Aquest exemple demostra un ʹbalafiament innecessariʹ de recursos. ʺBorrull està en desús des de 2006 i des de 2005 es pagaven 3.000 euros mensuals per llogar un àtic, o des de 2009 es deixa gratuïtament a una entitat privada un edifici públic (VIU)ʺ, denuncia Oltra.

Des de Compromís es demanarà explicacions per saber si casos com aquests es repeteixen en altres ciutats i pobles, i que s’explique qui es beneficia d’eixos lloguers.

Comparteix

Icona de pantalla completa