Diari La Veu del País Valencià
El València CF envia un nou protocol per a les societats musicals a Mestalla
RedactaVeu / València

El València CF ha remès a la Federació de Societats Musicals valenciana (FSMCV) un nou protocol per a l’actuació de les societats musicals a Mestalla en el qual s’han fet canvis sensibles respecte al realitzat per la Agrupació Musical el Seguili de Benidoleig (Alacant), única formació que ha participat en el coliseu valencianista en tres partits, després de l’anunci del nou format.

La Federació informa als seus associats i els demanarà la seua opinió i aportacions a la proposta per a traslladar-li-la al València CF. La FSMCV, en una reunió recent amb Damià Vidagany, director de relacions externes del València CF, i Antonio Renart, coordinador de les bandes del club, va posar de manifest el malestar del col·lectiu pels canvis que afectaven a la

presència i visibilitat de les bandes de música a Mestalla, un assumpte que ha tingut un fort impacte en mitjans de comunicació autonòmics i nacionals.

Nou protocol remés pel València CF a les bandes

Dues hores abans del partit: La banda acudeix a la porta d’accés de jugadors on seguretat els permetrà l’accés perquè puguen pujar a la balconada per a acompanyar l’entrada dels jugadors a l’estadi amb Amunt València de Pablo Sánchez Torrella. En la balconada tindran un cartell amb el nom de la banda de música que participa en cada ocasió.

A continuació, tornen a eixir a l’exterior per la mateixa porta i acudeixen a la VCF FanZone on tocaran els temes de lliure elecció prèviament acordats durant 15 minuts i finalitzant de nou amb Amunt València. En la VCF FanZone disposaran d’una tarima escenari on el speaker els presentarà perquè toquen els seus temes.

Si no hi haguera FanZone per algun motiu -no serà habitual aquest cas-, realitzaran una volta a l’estadi per la zona exterior des de nord a sud passant per l’avinguda Aragó i acompanyats per seguretat fins a la porta S-11 (Sud-11) per la qual accedeixen a l’estadi.



Una vegada situats els músics en les seues localitats, s’ha acordat que la banda de música tocarà en aquests tres moments:

1) Minut 00. 1ª Part. (després de la xiuletada inicial): Fins a tenir les partitures adaptades a banda simfònica del València la victòria, interpretaran Paquito el Chocolatero de Gustavo Pascual Falcó.

– La Corba s’enganxarà a la cançó després dels primers concordes i la interpretaran conjuntament.

– La Corba proposa instal·lar un micro a la banda i un altaveu en la seua graderia per a poder estar coordinats i cantar a ritme.

2) Minut 00 . 2ª Part. (després de la xiuletada inicial): Interpretaran la marxa València de José Padilla

– Possiblement des de la Corba i la resta de l’estadi els acompanyen amb palmells.

3) Minut 87. 2ª Part. (quan el speaker de la Corba els done el senyal): Interpretaran l’Himne Regional de la Comunitat Valenciana

Menyspreu al col·lectiu

Josep Francesc Almeria, president de la FSMCV, va exposar els suports que han rebut les societats musicals des de diferents àmbits i va manifestar la seua estranyesa davant un pla del departament de màrqueting que “esbiaixava la importància del col·lectiu”, una família musical que agrupa entorn d’un milió de persones, el seu pes en la massa social valencianista i les simpaties que desperta en el soci i aficionat. Així mateix, Almeria va posar en relleu que “les condicions en què va actuar la societat musical de Benidoleig, el diumenge 14 de setembre, no són les més adequades”.

Vidagany va comentar que s’anaven a modificar coses, que tindrien en compte les consideracions que fera la FSMCV i es remetia als canvis, que ara presenta el club, perquè es posen en valor la importància i “vinculació” de les societats musicals amb el València CF, presents a Mestalla des de fa 20 anys i pel qual han passat més de 300 bandes de música.

La reunió va servir per a acostar postures i, tal com es va acordar, ha tingut continuïtat amb el nou programa presentat pel club i al que la FSMCV realitzarà aportacions després d’informar i arreplegar els suggeriments del col·lectiu. El València CF va assegurar que per a resoldre la polèmica compta amb la interlocució de la FSMCV, que va aconsellar a les societats musicals que actuen si existeixen unes condicions dignes que garantisquen una presència i visibilitat adequada però, en qualsevol cas, “la decisió és potestat dels seus associats”.

La Federació considera que impulsar les sinergies necessàries per a “associar la cultura musical i l’esportiva” pot resultar molt beneficiós per a ambdues parts i manifesta que les societats musicals són un referent, des de fa més de 200 anys, en “la lluita individual posada al servei d’un projecte col·lectiu”, un esforç que aquestes associacions sense ànim de lucre “converteixen en cultura i en senyal d’identitat d’aquest poble”.

Comparteix

Icona de pantalla completa