Diari La Veu del País Valencià
Cotino assegura que el PV ’demanarà la independència’ si governa l’esquerra
Europa Press / València

Cotino realitza aquesta reflexió en el seu blog personal amb una entrada titulada ‘Caminar separats, colpejar junts’, arran del comunicat d’ETA emès dissabte passat que parla d’un “favorable context històric” per a aconseguir la independència d’Euskal Herria, “a l’esclat del que s’està fent a Catalunya”.

El dirigent recorda que “fa anys” que denuncia que el full de ruta de Catalunya amb la culminació de la convocatòria d’un referèndum, “va nàixer fa una dècada a Perpinyà amb un acord entre separatistes catalans i bascos”.

Cotino recorda en aquest sentit que ja ha advertit en altres ocasions que “si a la Comunitat Valenciana hi ha en el futur un govern recolzat pels independentistes procatalanistes i algun que altre antisistema, l’estratègia per a aquesta Comunitat serà exactament la que s’ha fet per a Catalunya i el País Basc”.

“Només és qüestió de temps. Des del Pacte d’Estella a Perpinyà van passar sis anys. Des de Perpinyà fins a la convocatòria electoral a Catalunya n’han passat altres deu”, diu Cotino, qui insisteix que “si a València s’instal·la un govern d’aquestes característiques, en menys d’una dècada també es demanarà ací la independència d’Espanya”.

“Res m’alegraria més que errar en el diagnòstic, però pel que conec de l’independentisme basc i català, aquests no es conformen amb la seua pròpia independència”, sinó que “volen dur a terme la mateixa operació expansionista amb Navarra allí i la Comunitat Valenciana ací”. “El tema d’Euskal Herria està servit i el dels Països Catalans també”, finalitza Cotino.

Comparteix

Icona de pantalla completa