Diari La Veu del País Valencià
Morella acollirà la trobada d’Escola Valenciana als Ports-Maestrat al 2015
RedactaVeu / Morella

La regidora d’educació, Palmira Mestre, destaca que “és la primera vegada que Morella albergarà aquesta trobada i pensem que és una bona notícia que la nostra localitat visca una primavera de gran protagonisme per a l’educació, la cultura, la música i la llengua”. A més afegeix que “un dels objectius és fer extensible la trobada a altres localitats de la comarca, de manera que les activitats tindran lloc en diversos pobles i durant els mesos de març i abril”. Finalment, Mestre assenyala que “Morella continua fent un gran esforç per convertir-se en un espai ideal per a la trobada de diferents entitats i cada vegada, són més les organitzacions que vénen fins la nostra localitat a celebrar els seus congressos, jornades, reunions o trobades”.

A la reunió d’aquesta setmana han participat la direcció del col·legi Mare de Déu de Vallivana, de l’IES Els Ports i dels Col·legis Rurals Associats (CRA) de la comarca, a més de les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes dels dos centres morellans. D’aquesta manera, la comunitat educativa ja treballa en l’organització i planificació d’activitats que es realitzaran a la primavera a Morella. Aquestes també serviran per reivindicar la importància dels CRA al món rural.

Escola Valenciana és una entitat que agrupa 29 associacions del País Valencià en defensa del valencià. El seu origen es remunta al 1984 i dos anys més tard van començar a realitzar trobades per la llengua. Hui dia, l’activitat d’aquesta organització és més àmplia i treballa per la normalització lingüística a l’escola. A Morella, se celebrarà la 29ª trobada.

Comparteix

Icona de pantalla completa