Diari La Veu del País Valencià
El PPCV aprovarà demanar que no s’indulte Carlos Fabra
Leo Part / València

El PP ha avançat durant el Ple de les Corts del Debat de Política General del País Valencià que aprovaran una proposta de resolució presentada per Compromís per la qual s’insta el Govern estatal a “no indultar cap polític condemnat per delictes contra l’administració o hisenda pública”. Es tracta d’una petició que, tal com ha explicat la síndica adjunta de la coalició, Mònica Oltra, reclama que no s’admeta l’indult a l’expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, condemnat a 4 anys de presó per defraudar Hisenda.

Així ho ha anunciat aquest matí -en el moment de redactar aquesta informació encara no s’havia sotmès a votació- la diputada ‘popular’ María José García en el Debat de Política General. “Quan les propostes tenen sentit, no tenim problemes a acceptar-les”, ha dit la diputada del PP, que també ha destacat que li donaran suport en la votació de les propostes de resolució que tindrà lloc aquesta vesprada de dimecres.

Cal recordar que la Secció Primera de l’Audiència Provincial de Castelló va decidir suspendre l’execució de la condemna de quatre anys de presó per quatre delictes fiscals per a Carlos Fabra, mentre es tramita la seua petició d’indult al Govern, una mesura que va provocar que la Fiscalia Anticorrupció presentara un dur recurs de súplica contra aquesta decisió.

Morera: “Fins i tot el PP sent vergonya”

El líder de la coalició Compromís, Enric Morera, sobre aquest anunci ha indicat al seu compte de twitter: “Les Corts aprovaran resolució a proposta de Josep Maria Pañella perquè no s’indulte Fabra. Fins i tot el PP sent vergonya”. Morera també ha fet públic altre missatge a través d’aquesta xarxa social aquesta mateixa vesprada on anunciava que ‘Mentre que Rajoy i el seu Govern no deneguen l’indult a Carlos Fabra seran tan corruptescom ell. Que ho sàpiguen”.

J.M. Pañella.

Per la seua banda, la diputada de Compromís Mònica Oltra ha agraït el vot a favor a eixes propostes, encara que ha apuntat que“era difícil no votar en contra” perquè “està bé que no destruïsquen proves, ni esborren dades dels ordinadors.Ja saben a què em referisc”, ha comentat Oltra, informa Europa Press.

Mònica Oltra.

Precisament pel que fa a aquesta afirmació d’Oltra, el PP també ha anunciat que acceptaran altres mesures proposades per Compromís perquè les Corts insten el Consell a “no eliminar dades dels ordinadors propietat de l’administració” i a “treballar amb honestedat, garantint l’accés de la Fiscalia Anticorrupció a la totalitat de documentació pública”.

El PP es nega a reprovar Cotino i Rafael Blasco

D’altra banda, els ‘populars’ han avançat que no volien aprovar les propostes de resolució presentades per EUPV per a exigir la reprovació de l’exconseller i exportaveu del PP en les Corts, Rafael Blasco, condemnat en el ‘cas Cooperació’, ni exigir la dimissió del president de les Corts, Juan Cotino -que aquest matí es trobava absent de la Cambra, no així aquesta vesprada-, “que està esguitat per totes les causes de corrupció al País Valencià.

‘Els 12 Apòstols de la Corrupció’

En la seua intervenció, Oltra ha advertit que el PP valencià té un problema que ara “paga tota la societat” i és que tenen els “12 apòstols de la corrupció”, exconsellers imputats o ja condemnats: Víctor Campos,condemnat; Vicente Rambla, imputat; Milagrosa Martínez, processada; Angélica Such, processada; Alicia de Miguel, imputada; Manuel Cervera, imputat; Luis Rosat, imputat; Rafael Blasco, condemnat; Luis Fernando Cartagena, condemnat i novament imputat; José Joaquín Ripoll, imputat; José Luis Olivas, imputat; Lola Johnson, imputada.

Una altra de les iniciatives en les quals el PP ha anunciat la seua aprovació demana al Consell que s’introduïsca en les Fundacions de la Comunitat la figura de l’Auditor Ciutadà i una altra en la qual es manifesta la necessitat d’adoptar en les Corts un pla de regeneració democràtica que comprometa totes les institucions públiques a instaurar mesures de transparència, i també als partits polítics, que establisca incompatibilitats de càrrecs públics,limitació de mandats i d’acumulació de càrrecs, entre altres mesures.

A més d’aquestes mesures, els ‘populars’ han recordat les mesures de regeneració democràtica que va presentar aquest dimarts en el Debat de Política General el president de la Generalitat. En aquest sentit, el diputat Alfredo Castelló ha afirmat que “mai en aquest parlament ningú havia proposat una reforma tan important a favor de la transparència, participació dels ciutadans i regeneració democràtica”. No obstant açò, ha dit que noconfia molt en ells després d’haver-los vist “eixir corrent” de la Comissió per a estudiar la possibilitat de reformar l’estatut.

Comparteix

Icona de pantalla completa