Diari La Veu del País Valencià
Fiscalia investiga els saraus d’Eclestone en la F1 pagats pels valencians
RedactaVeu / València

281.582 euros. Aquesta és la quantitat d’algunes de les vergonyoses despeses del magnat de la Fórmula 1 Bernie Ecleestone corresponent a l’últim Gran Premi celebrat a València i que de nou han hagut de pagar tots els els valencians i valencianes amb fons públics. D’aquesta quantitat, 191.582 euros corresponen a serveis d’àpats, 53.000 a capricis d’Ecclestone i 37.000 a lloguer de vaixells.

Aquest muntant, que apareix en algunes de les factures i expedients de contractació que el PSPV ha remès a la Fiscalia de València per si guarden algun vincle amb las diligències de recerca penal obertes per Anticorrupció, segons va publicar ahir l’edició valenciana de El Mundo.

Entre aquestes factures que s’estan investigant, destaquen les dels vaixells que es van llogar per a “convidats preferents”, a més del servei d’àpats i la concessió del servei de menjar i beguda de la zona exclusiva en la qual ‘Berni’ convidava els seus amics multimilionaris a canvi d’una aportació de 3.000 euros per persona.

Així, la Generalitat va fer front en 2012 a les despeses del Gran Premi de València a través d’una de les seues empreses, Circuit del Motor.

Crida l’atenció la factura corresponent al servei d’àpats que l’organització va servir als convidats VIP de la Fórmula 1. Així, Circuit del Motor va pagar 191.582 euros, IVA inclòs, per aquest servei a Thematica Events, una empresa vinculada a l’exsoci del fill de Concha Gómez, exsecretària autonòmica de Cultura.

Segons l’expedient de contractació, el servei incloïa menús per a convidats VIP que anaven des dels 59 euros per als servits en les graderies preferents, o de 45 euros per al públic de la dàrsena.

Una altra de les factures aportades a la Fiscalia Anticorrupció figura en dòlars i la remet Allsport Management, del grup Ecclestone, des de Suïssa. Valmor, que en 2012 ja havia sigut rescatada per la Generalitat, va pagar 65.000 dòlars (uns 53.000 euros) per la concessió de menjar i beguda de la zona més privilegiada de la competició.

Pel que fa a les factures de les embarcacions, aquestes es divideixen en diversos conceptes. Una és la del lloguer, per tres dies, de l’embarcació Dama de València, a canvi de 18.000 euros. Sembla que el capo de la F1 reservava una zona per a grans fortunes de tot el món a la qual només es podia accedir si s’adquiria un tiquet que costava uns 3.000 euros.

Catamarà Dama de València.

Allí el magnat servia els seus capricis al públic més exclusiu que sol desplaçar-se per tot el món per a viure en directe les carreres. Aquesta zona estava controlada per Ecclestone i era una de les seues empreses, Allsport Management, la que aconseguia sempre l’adjudicació. En les edicions anteriors aquesta despesa era a càrrec de Valmor però com en 2012 ja havia sigut rescatada Circuit del Motor la va haver d’abonar.
Interior del luxós catamarà.

Un altre paquet de factures fa referència a les travessies a bord d’una embarcació que, en conjunt, sumen 37.000 euros, segons la documentació en poder de Fiscalia Anticorrupció.

Cal recordar que l’expresident Francisco Camps es va comprometre a celebrar l’edició de 2012 i en comprar Valmor, l’empresa a la qual Ecclestone va cedir els drets del Gran Premi d’Europa de València, les despeses de la competició van ser a càrrec de l’erari públic. En cas contrari la Generalitat s’enfrontava a una sanció de 71 milions de dòlars.

Comparteix

Icona de pantalla completa