Diari La Veu del País Valencià
Arrepleguen 12.000 signatures per a demanar seguretat en la via fèrria Alacant-Múrcia
EFE / Alacant

Dolores Camacho, la mare del jove mort, es desplaçarà fins a Madrid per fer lliurament de les rúbriques en la seu central de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif). A més del seu fill, la núvia d’aquest, Joselyne, també va morir en el mateix contratemps, en octubre de 2012, quan tots dos es trobaven al voltant del lloc del succés ʹcercant localitzacionsʹ per a un dels seus projectes audiovisuals.

Els dos joves van ser atropellats per un tren de rodalies en un punt de la via ferroviària localitzat entre les estacions de Torrellano i Sant Gabriel, a l’altura de la partida de Aguamarga (Alacant). Fonts de la plataforma digital ‘Change.org’, l’activitat de la qual està destinada a arreplegar peticions amb finalitats reivindicatives, han informat que la família del jove ha aconseguit reunir 12.000 signatures de suport.

Segons l’escrit remès per la mare d’aquest jove i que pot consultar-se en la citada plataforma digital, en el punt on va morir el seu fill existeix “una sendera entre arbustos que creua les vies i que dóna accés a una platja freqüentada per pescadors i veïns”. En aquest sentit, fonts d’Adif ja van apuntar arran el succés, que les vies ferroviàries només poden ser creuades pels passos habilitats i que la citada sendera no és un camí o via autoritzat

.

A més, segons van apuntar, la legislació obliga al tancament de les zones ferroviàries quan la velocitat de pas dels trens aconsegueix els 160 km/h, una circumstància que no es dóna en el lloc del contratemps. “Ni Víctor ni Joselyne són els primers. En 2002, altres tres persones van morir en el mateix punt negre i de forma similar”, afegeix la mare del jove. Al setembre d’aqueix any tres persones van morir en aquest mateix punt quan participaven en una marxa nocturna per les vies ferroviàries. Per açò, aquesta mare reclama a Renfe i Adif l’adopció de les mesures de seguretat oportunes en aquest punt, com senyalitzar el perill als vianants, barrar els accessos d’aquesta zona si fóra necessari o limitar la velocitat dels trens.

Comparteix

Icona de pantalla completa