Rosa Mut, premi Aurora Díaz-Plaja

La bibliotecària i especialista en literatura infantil i juvenil ha obtingut el guardó per la seua obra crítica dedicada als llibres per a xiquets i joves en la revista Cavall Fort
22 setembre 2014 01:00h
RedactaVeu / València

Rosa Mut ha guanyat el XIII Premi Aurora Díaz-Plaja d'anàlisi, estudi i investigació sobre literatura infantil i juvenil catalanes.

Tot i valorar i premiar tota l'obra crítica de Rosa Mut dedicada al llibre infantil i juvenil apareguda a la revista Cavall Fort, el jurat ha cregut convenient de concretar-ho en les crítiques aparegudes al núm. 1217-1218 (abril 2013), p. 48, ja que les considera “una bona síntesi d'una feina d'anys marcada pel rigor, la claredat, l'adequació a l'edat del lector.  En definitiva, un servei a la divulgació de la literatura infantil i juvenil i, sobretot, a la formació literària de diverses generacions.
 

El Premi Aurora Díaz-Plaja, instituït per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana l'any 2001, és l'únic guardó existent que reconeix i posa en valor tasques tan necessàries com són la crítica, l'estudi i la investigació sobre literatura infantil i juvenil en llengua catalana.

La nòmina de guanyadors del Premi Aurora Díaz-Plaja inclou els principals noms d'arreu dels Països Catalans en aquest àmbit: Josep M. Aloy, Jaume Aulet, Montserrat Castillo, Teresa Duran, Pilar García Aparicio, Teresa Mañà, Pep Molist, Margarida Prats, Teresa Rovira, o Caterina Valriu, entre d’altres.

Rosa Mut és bibliotecària i especialista en literatura infantil i juvenil. Des de fa temps col•labora amb articles de crítica a diverses revistes com Faristol i Cavall Fort, i col•labora amb el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil en l'organització del Premi Protagonista Jove.

El jurat ha estat format per Glòria Gorchs, Pere Martí i Bertran i Margarida Prats.

El lliurament del Premi es farà diumenge 28 de setembre, a les 12 del migdia, en el marc d'un espectacle familiar a la plaça de Jaume I de Vilafranca del Penedès (davant del Museu Vinseum).

El contacontes Pep Tort i la il•lustradora Mercè Canals presentaran un espectacle creat especialment per a l'ocasió, en el qual Pep Tort explicarà un conte, mentre que Mercè Canals l'il•lustrarà en viu. Els nens i nenes que hi assisteixin es podran endur un punt de llibre de record, i també se sortejarà la il•lustració. En cas de mal temps l'acte tindrà lloc a la sala d'actes del museu.


next