Concentració per commemorar el Dia Internacional de la Visibilitat Bisexual

Dimarts 23 de setembre, a les 19.30h a la plaça dels Pinazo
22 setembre 2014 01:00h
RedactaVeu / València

Lambda-Col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, celebra per sèptim any consecutiu el Dia Internacional de la Visibilitat Bisexual on es pretén mostrar la realitat de la bisexualitat, una orientació sexual més, igual que l'heterosexual o l'homosexual, i que es defineix com la capacitat que tenen algunes persones de sentir una atracció sexual, emocional i/o romàntica cap a altres persones independentment del seu gènere i/o el seu sexe. 

El Dia de la Visibilitat Bisexual és un dia per a la visibilització, la reivindicació i l'orgull no sols de les persones bisexuals, sinó de tota la societat valenciana, i un dia per  recordar la importància de combatre entre totes i tots la bifòbia (discriminació i/o odi cap a les persones bisexuals).

Noe Pérez, coordinadora del Grup Bisexual i Pansexual de Lambda, assenyala que "aquesta discriminació, així com la mitificació i la falta de referents a la qual ens hem d'enfrontar les persones bisexuals, són una xacra tangible a nivell nacional i internacional, una trista i injusta realitat que genera malestar, sentiment de soledat, d'incomprensió, ansietat, depressió i desesperació. La visibilitat i l'educació són les ferramentes primordials per aconseguir una societat que respecte la nostra orientació, la consecució dels nostres drets i el nostre benestar en tots els àmbits de la nostra vida com a persones bisexuals. És el nostre desig i la nostra labor com activistes.”

Per tot açò, com apunta la coordinadora general de Lambda, Mar Ortega, "continuem treballant per la visibilitat de les persones bisexuals, les del nostre país i les de la resta de països on també pateixen per causa de la seua orientació sexual. A poc a poc i entre tots i totes estem acabant amb prejudicis i odis irracionals com és la bifòbia."next