Diari La Veu del País Valencià
FSMCV i Bankia reben 6.616 sol·licituds de beques en les escoles de música
RedactaVeu / València

La Federació de Societats Musicals valenciana (FSMCV) i Bankia han rebut 6.616 sol·licituds d’alumnes d’escoles de música per a unes beques que l’entitat financera dota amb 400.000 euros, del milió anual prorrogable durant cinc anys que destinarà al col·lectiu, i en la qual han participat 299 societats musicals, un 55% de les 544 totals.

El banc, la conselleria d’Educació i l’FSMCV consideren un èxit la convocatòria del programa ‘Bankia escolta València’ que adjudicarà les ajudes a famílies amb menys recursos i atenent a la valoració de les escoles de música i la fidelitat de la unitat familiar a l’entitat bancària.

L’import individual de l’ajuda suposarà com a màxim el 90% del total abonat per la matrícula, quotes i classes de llenguatge musical i instrument en el present any amb un límit de 500 euros per persona i beca.

La FSMCV i Bankia han publicat el llistat d’alumnes que es beneficiaran de les beques www.fsmcv.org i www.bankiaescoltavalencia.es segons la resolució provisional, que ha patit un lleuger retard a causa de l’elevat nombre de sol·licituds presentades exigint un gran esforç en la gestió de la tramitació. Les reclamacions es poden formular fins al 26 de setembre i el llistat definitiu de becats es farà públic, com a màxim, el pròxim 3 d’octubre.

600.000 euros per a activitats musicals i contra el fracàs escolar

L’entitat financera destina també recursos a la col·laboració i coordinació de les escoles de música amb els centres d’educació primària en una iniciativa que ja va anunciar Maria José Català, consellera d’Educació, Cultura i Esport, a l’octubre passat, per a “fomentar l’èxit acadèmic, reduir l’abandó i el fracàs escolar”.

Aquest projecte pioner al qual el seu departament i el Ministeri anaven a dotar inicialment amb 324.000 euros s’ha vist incrementat amb 300.000 euros que aportarà Bankia.

Comparteix

Icona de pantalla completa