Diari La Veu del País Valencià
Nomdedéu dóna suport als nacionalistes escocesos a Edimburg

RedactaVeu / Edimburg

El portaveu de Compromís en la Diputació i regidor a la ciutat de Castelló, Enric Nomdedéu, participa aquest dijous, com a representant del BLOC Nacionalista Valencià en els actes de la delegació internacional de l’Aliança Lliure Europea celebrats en Edimburg per donar suport als nacionalistes escocesos en la seua campanya per aconseguir la independència.

Entre altres actes, Nomdedéu visitarà la Yes Scotland Campaign Office, el centre neuràlgic de la lluita per la independència d’Escòcia, i es reunirà amb el responsable de la International Solidarity Campaing for Scotland.

A les 17 hores, Nomdedéu té previst assistir a una taula redona de Daniel Turb, representant del Partit Quebecoise, Josep Maria Terricabras, d’ERC i Ana Miranda, del BNG, sobre la situació de Catalunya i Quebec.

Així mateix, a les 18 hores, Nomdedéu visitarà la delegació de l’ALE en la roda de premsa convocada per mitjans internacionals, mentre que a les 21 hores participarà en un sopar amb la delegació de l’ALE.

“Passe el que passe aquesta nit, Escòcia ha guanyat. Primer perquè els escocesos poden triar el seu destí per primera vegada en 300 anys, i segon perquè el treball dels nacionalistes escocesos ha aconseguit que, en un procés legal, el Govern britànic s’haja vist obligat a prometre més autonomia per a Escòcia. Així, gràcies al treball dels nacionalistes escocesos el debat ha passat d’independència contra centralisme a independència o més autonomia”, ha manifestat Nomdedéu.

“A més, també ha guanyat el Regne Unit, que ha donat al món una mostra de democràcia permetent els seus ciutadans votar el seu futur”, ha afegit Nomdedéu.

Comparteix

Icona de pantalla completa