Diari La Veu del País Valencià
IV Festa Estellés a l’Alcúdia
RedactaVeu / L’Alcúdia

El 12 de setembre, a la nit, l’Antic Convent dels Franciscans va presenciar la Festa Estellés, situada a la Plaça Tirant lo Blanc. L’acte, organitzat pel Bloc de Progrés Jaume I de l’Alcúdia, va continuar amb l’essència d’edicions passades sent una celebració de la llengua i cultura valencianes.

El president del Bloc, Ricard Avellan, va fer un parlament per recordar la intenció de mantenir la llengua viva amb aquesta festivitat i va reflexionar sobre la importància de la cultura valenciana a les nostres vides. A més a més, va fer memòria d’una altra figura important, la de l’alcudià Josep Lluís Bausset, afirmant que “mai es va doblegar als temps més grisos de la nostra terra”. Sens dubte tot un referent per als alcudians.
Pel seu torn, l’alcalde de l’Alcúdia, Robert Martínez, va recordar les dues lletres que Estellés va fer per al bolero de l’Alcúdia i el va definir com el poeta més gran des d’Ausiàs March.
Martínez va continuar apel•lant a una cita de l’actor i dramaturg Carles Alberola, el qual va dir que “dins de la manca de suport a la cultura i la llengua, l’Alcúdia és un país a banda”. I és que, en paraules de l’alcalde, “L’Alcúdia és un poble viu i actiu, amant de les coses ben fetes”.

Seguidament, l’acte, conduït per Dani Miquel, va donar cabuda a un sopar de cabasset que va servir de pont entre les xerrades i el tradicional recital de poemes a càrrec dels assistents, on textos d’Estellés i altres autors de rellevància van sonar al llarg de la nit.

Igual que l’any passat, al llarg del recital van actuar, de manera intermitent, el guitarrista, cantant i compositor alcoià Pau Miquel Soler, el Grup de Dansa de l’Alcúdia i la Coral Nova Creació, a més de la Colla la Rosca, una agrupació local de tabaleters i dolçainers, que també va actuar.

Entre les iniciatives alcudianes més properes per a donar suport a la llengua i cultura valencianes es troba, el pròxim 3 d’Octubre, la XIX edició dels premis Jaume I, també organitzada pel Bloc de Progrés de l’Alcúdia.

Comparteix

Icona de pantalla completa