Diari La Veu del País Valencià
La FE CCOO PV continua presentant denúncies per exposició a altes temperatures
RedactaVeu / València

Aquest dimarts, dia 16 de setembre, com ja va fer la setmana passada en l’IES Serpis, la Federació d’Ensenyament de CCOO PV ha tornat a interposar denúncia davant Inspecció de Treball per excés de temperatura en les aules. Aquesta vegada, denuncia la infracció normativa de prevenció de riscos laborals en l’IES Carles Salvador d’Aldaia.

Des de la FE CCOO PV asseguren “no entendre amb quins criteris s’han construït els Centres Escolars que no han tingut en compte les condicions climatològiques del nostre territori, el tipus d’activitat que s’havia de desenvolupar en el seu interior, ni les polítiques dutes a terme per aquesta Conselleria d’Educació amb retallades injustificades.

En aquest sentit argumenta que la normativa de prevenció de riscos laborals estableix que quan es modifiquen les condicions de treball “cal avaluar la seua repercussió en la salut dels treballadors i treballadores, i no al revés.Prevenir és actuar amb antelació i, per tant, no cal esperar al fet que el professorat emmalaltisca per a adoptar mesures preventives eficaces”.

Efecte hivernacle per façana envidrada i grans finestrals que no s’obrin

En el cas del centre educatiu d’Aldaia, segons FE CCOO PV, “les característiques arquitectòniques de l’IES Carles Salvador contribueixen significativament al fet que es concentren temperatures més altes a l’interior de l’edifici que en l’exterior”, ja que compta amb més del cinquanta per cent de la seua façana envidrada, disposa de grans finestrals que no es poden obrir i claraboies hermètiques en els sostres que fan d’efecte hivernacle especialment en el passadís central de les aules i en el gimnàs.

Així, FE CCOO PV sosté que si bé, disposar de llum natural en els centres educatius “és saludable, no ho és que el sol envaïsca les aules produint el mateix efecte que es produeix en els hivernacles”. Durant la visita del delegat de prevenció de CCOO es van dur a terme proves en les aules, passadissos i gimnàs constatant que se superaven els 29ºC de temperatura.

Finalment, des de la FE CCOO PV anuncien que seguiran recomanant als centres educatius que mesuren les temperatures de les aules a diferents hores i si aquestes són més elevades de 27 º denuncien la situació davant la Conselleria d’Educació, al temps que convida tota la Comunitat educativa a la resistència educativa “contra les retallades i els despropòsits de la política educativa d’aquesta Conselleria”.

Comparteix

Icona de pantalla completa