Diari La Veu del País Valencià
A Blasco se li acumulen les causes judicials per presumpta corrupció
EP / València

El ministeri fiscal va presentar el passat mes de juliol una querella contra Rafael Blasco, condemnat a vuit anys de presó per prevaricació i malversació en la primera peça del conegut com ‘cas Cooperació’, per presumptament beneficiar l’empresari Tauroni en diferents contractes de Sanitat, segons han confirmat a Europa Press fonts coneixedores del procés. El jutjat l’ha admès ja ha tràmit, segons han confirmat fonts del Tribunal Superior de Justícia.

Precisament, Tauroni també va ser condemnat a vuit anys de presó pel mateix cas que l’exconseller per haver sigut beneficiat per Blasco en subvencions de cooperació i ajuda al desenvolupament en el tercer món relatives a la Fundació Cyes quan Blasco dirigia la conselleria de Solidaritat.

La querella interposada per Fiscalia també es dirigeix a més de Tauroni, actualment a la presó contra dues persones més: Tina Sanjuán i Marc Llinares, els qui han treballat amb Blasco en diferents departaments de l’administració valenciana i que van anar igualment jutjats i condemnats per les irregularitats en la concessió d’ajudes a la Fundació Cyes, a set anys i mig i quatre anys i mig de presó respectivament.

En concret, en la querella, presentada a partir d’una denúncia formulada en el seu moment per EUPV, Fiscalia posa de manifest suposades irregularitats en la concessió de contractes pel sistema de Abucasis i per beneficiar a l’empresa Dinamiz-i, rere de la qual es troba Tauroni.

El projecte Abucasis és una aplicació que connecta els centres i els sistemes d’informació d’atenció primària i especialitzada del País Valencià de forma integral, al voltant de la història clínica electrònica única del ciutadà, connectada amb la història de salut digital del Servei Nacional de Salut.

El procediment del presumpte frau seria el mateix que l’utilitzat en les subvencions atorgades en la seua etapa al capdavant de la conselleria de Solidaritat en concedir contractes a empreses supervisades per Tauroni i sobre les quals l’empresari posteriorment s’emportava comissions.

Al desembre de 2012, EUPV va anunciar la decisió de portar a la Fiscalia Anticorrupció els expedients de la conselleria de Sanitat amb una empresa vinculada a l’empresari Augusto César Tauroni, per a contractar el pla de xoc del Abucasis, quan dirigia aquest departament Rafael Blasco.

Comparteix

Icona de pantalla completa